Κρήτη: Μήνυση για απειλές κατά της ζωής της κατέθεσε εγκυμονούσα κατά των εργοδοτών της

pregnant-woman-dataΜήνυση κατά των εργοδοτών της, για απειλές κατά της ζωής της κατέθεσε η 33χρονη γυναίκα που πριν λίγο καιρό είχε καταφύγει στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, καταγγέλλοντας την αντίδραση των εργοδοτών της όταν πληροφορήθηκαν την εγκυμοσύνη της.

Η υπόθεση φαινόταν να έχει καταλήξει ομαλά, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στα εξής:

να υπογράψουν έγγραφη συγγνώμη

να καταβάλλουν μισθούς 2 μηνών, κατά τους οποίους η συνάδελφος έμεινε απλήρωτη από το ΙΚΑ λόγω ανεπαρκών ενσήμων

να μπει ρήτρα προσαύξησης σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του μισθού

όταν επιστρέψει μετά τις άδειες εγκυμοσύνης να τροποποιηθεί η σύμβαση σε μισθωτού μηχανικού, να παραμείνει αορίστου χρόνου (αυτή τη φορά όχι με ΕΣΠΑ) και ο μισθός από 600 να γίνει 800 ευρώ καθαρά, όπως ήταν η αρχική συμφωνία βάσει της οποίας προσλήφθηκε.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών η εταιρεία για πάνω από δυο μήνες, με διάφορες προφάσεις και συνεχόμενες αναβολές, απέφευγε να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό. Όταν η εργαζόμενη, για πολλοστή φορά, επικοινώνησε με την εργοδοσία για την διευθέτηση του ζητήματος, της είπαν – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Σωματείου – ότι τελικά δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν και την απείλησαν ότι αν προσφύγει στο ΙΚΑ: «να σκεφτεί καλά με ποιους τα βάζει, ότι μπορούν να της κάνουν κακό τόσο που δεν το βάζει ο νους της» και την «συμβούλεψαν» ότι όπως στρώνει κανείς κοιμάται και ότι αυτή «έστρωσε κακά και πολύ κακά θα κοιμηθεί».

Η γυναίκα κατέθεσε ήδη σχετική μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, για απειλές για τη ζωή της αναφέρει το Cretalive.gr.