Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για μπαμπά με τις 2 κόρες του – Τους παρέσυραν τα κύματα

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για μπαμπά με τις 2 κόρες του - Τους παρέσυραν τα κύματα

Χάρη στην άμεση επέμβαση ενός ναυαγοσώστη σώθηκαν από τα θαλάσσια κύματα ένας πατέρας και τα δύο ανήλικα κοριτσάκια του στη θάλασσα στην περιοχή των Μαλίων. Η δημοσιοποίηση του περιστατικού που ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη έγινε από την  «Ωκεανίς Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης».

Πώς παρασύρθηκαν από τα κύματα

«Ήταν λίγο μετά τις 14:00 όταν ένας πατέρας με δυο κοριτσάκια πήραν τα φουσκωτά σωσίβια τους και μπήκαν μέσα στην παραλία των Μαλιων.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή (4-5 μποφόρ) παρέσυραν την τριμελή οικογένεια που «έπεσε» πάνω στα σχοινιά των watersports όπου κατάφερε να κρατηθεί ο πατέρας , όχι όμως και τα δυο ανήλικα κορίτσια τα οποία αναποδογύρισαν από τα φουσκωτά και άρχισαν να πίνουν νερό και να παλεύουν με τα κύματα.

Στο σημείο έπεσε άμεσα ο ναυαγοσώστης μας ο οποίος είδε όλη την εικόνα να διαδραματίζεται και σφύριζε εξ’ αρχής στους τουρίστες πριν απομακρυνθούν, αλλά τον αγνόησαν, ο ίδιος κατάφερε να πλησιάσει πρώτα τα δυο ανήλικα παιδάκια και να τα τραβήξει έξω συνεχίζοντας την διάσωση με τον πατέρα τους.

Άπαντες βγήκαν ασφαλείς στην ακτή όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά αρνήθηκαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, ενημερώνοντας τον ναυαγοσώστη μας ότι θα μεταβούν αν νιώσουν κάποια αδιαθεσία στην συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Μαρία και Ειρήνη: Τα δίδυμα πρόωρα που επέζησαν παρά τις 3% πιθανότητες που έδιναν οι γιατροί

Ο Άρης Λεωνίδης, πρωταθλητής και μέλος της εθνικής ομάδας τζούντο χρειάζεται τη βοήθειά μας για να χειρουργηθεί

Μαμά παιδιού ΑμεΑ: “Ήξερα την διάγνωση αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω όνειρα για όσα θα καταφέρει”