Κρήτη: Στο εδώλιο ο πα-τέρας που κακοποιούσε σεξουαλικά τον 4χρονο γιο του μετά τον θάνατο της συζύγου

Η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ενός 4χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα εκδικάζεται σημερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Η αποκρουστική δράση του “πατέρα” ήρθε στο φως τον Ιούνιου του 2016 συνταράσσοντας ολόκληρη την Κρήτη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι μετά το θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο δυστύχημα, ανέλαβε την επιμέλεια του 4χρονου γιου τους, αλλά καθημερινά ασελγούσε σε βάρος του. Μάλιστα οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’εξακολούθηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα βγήκαν στο φως μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού, η οποία διαπίστωσε από τις αφηγήσεις του ίδιου του 4χρονου αγοριού ότι ο πατέρας προχωρούσε σε άσεμνες πράξεις σε βάρος του. Αμέσως μετά την καταγγελία, ο 29χρονος προσήχθη στις αστυνομικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν συνέβησαν όλα όσα περιγράφει το μικρό παιδί και αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι η πρόεδρος Πρωτοδικών του έχει αφαιρέσει τη γονική μέριμνα και του απαγορεύθηκε η επικοινωνία με το παιδί.

H “ύποπτη” αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού

Σεισμός προκάλεσαν και τα όσα κατέθεσε η νηπιαγωγός του 4χρονου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Espresso ο 4χρονος άλλαξε συμπεριφορά, άρχισε να κυνηγάει τους συμμαθητές του και όταν τους έπιανε, έσκυβε και τους φιλούσε τα γεννητικά όργανα πάνω από το παντελόνι!

Με δεδομένο ότι ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε διείσδυση, μώλωπες ή οτιδήποτε άλλο που να υποδεικνύει την κακοποίηση, το αγοράκι εξετάστηκε από πολλούς παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους, οι οποίοι κλήθηκαν να βγάλουν ένα πόρισμα. Κάποιοι από αυτούς αποφάνθηκαν ότι το παιδί αποκλείεται να ψεύδεται, αν αναλογιστεί κανείς ότι περιγράφει την κακοποίηση με λεπτομέρειες που δεν μπορεί να γνωρίζει ένας 4χρονος. Άλλοι, όμως, δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα, λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.