Αρχική Infokids Υγεία Κρούσμα φυματίωσης σε στρατιωτικό κέντρο στα Γιάννενα – Αναμένονται εξελίξεις

Κρούσμα φυματίωσης σε στρατιωτικό κέντρο στα Γιάννενα – Αναμένονται εξελίξεις

Θετικοί στην εξέταση «μαντού», βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr οκτώ στρατιωτικοί που κάνουν υπηρεσίες σε κέντρο προσφύγων στην περιοχή της Ηπείρου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ αυτών είναι και ένας στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του.  Οι εξετάσεις συνεχίζονται σε όλο το προσωπικό, για να βρεθούν ποιοι είναι θετικοί στην φυματίωση. Το θέμα των εξετάσεων για φυματίωση προέκυψε όταν λίγο πριν το Πάσχα Σύριος ο οποίος νοσούσε από φυματίωση και έπαιρνε φάρμακα στην πατρίδα του, έφθασε στον προσφυγικό καταυλισμό, αλλά είχε διακόψει τα φάρμακα. Ο ασθενής απομακρύνθηκε, αλλά φαίνεται ότι είχε μολύνει και άλλα άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον περιφερειακό Τύπο της Ηπείρου έγινε αναφορά για περιστατικά που εντόπισαν οι υγειονομικές υπηρεσίες, με τρια παιδιά να νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εκτοτε αποφασίστηκαν εξετάσεις και στο στρατιωτικό προσωπικό που κάνει υπηρεσίες στα κέντρα.
Οι πρώτες εξετάσεις έγιναν απο γιατρό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και σήμερα οκτώ άτομα έλαβαν την ένδειξη «θετικό» και παραπέμφθηκαν για περισσότερες εξετάσεις. Παράλληλα, έγιναν νέες εξετάσεις σε άλλα άτομα και αναμένονται την ερχόμενη Πέμπτη τα αποτελέσματα.  Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους στρατιωτικούς, αλλά και στους γονείς των οπλιτών που υπηρετούν στην περιοχή, καθώς φοβούνται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου. Ωστόσο οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι αρκετά καθησυχαστικές, καθώς είναι από τις ασθένειες που αντιμετωπίζονται.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.