Αρχική Infokids Υγεία Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 5χρονο στα Τρίκαλα

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 5χρονο στα Τρίκαλα

Σε τοπικά μέσα της Θεσσαλίας, αναφέρθηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδί 5 ετών από τα Τρίκαλα, το οποίο διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με αίσια, ευτυχώς, εξέλιξη για την υγεία του.
Η μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οφείλετο σε μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Β, έναντι του οποίου το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί.
Το εμβόλιο για την πρόληψη της οροομάδας Β κυκλοφορεί εδώ και περίπου 2 χρόνια και ακόμα δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ γιατί δεν έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, με συνέπεια να σημειώνονται συνεχώς νέα κρούσματα σε ανεμβολίαστα παιδιά, ορισμένα από τα οποία είναι δυστυχώς θανατηφόρα.
trikalanews.gr, thessaliatv.gr, www.taxydromos.gr, kosmoslarissa.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.