Ξάνθη: Άγιο είχε 6χρονο αγοράκι στα Μάγγανα – Κόντεψε να πνιγεί αλλά τον έσωσαν οι λουόμενοι

228a556b4c949cf1b3969666acbe1389Άγιο είχε ένα 6χρονο αγοράκι όταν το απόγευμα της Κυριακής λίγο έλειψε να πνιγεί στην παραλία των Μαγγάνων.Το αγοράκι, λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, και ενώ βρισκόταν στην πολυσύχναστη παραλία του Νομού με συγγενικό του πρόσωπο άρχισε να καλεί σε βοήθεια αναφέρει το Thrakitoday.gr. Για καλή του τύχη έγινε άμεσα αντιληπτός και λουόμενοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν βγάζοντάς τον στην ακτή. Στο σημείο έσπευσε και ο ναυαγοσώστης της παραλίας ο οποίος και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο.

Φανερά αναστατωμένοι οι λουόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην παραλία προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν το αγοράκι, το οποίο ωστόσο άμεσα επανήλθε από το σοκ που υπέστη μέσα στην θάλασσα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το παιδάκι κολυμπούσε στα ρηχά.

Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στα όρια ευθύνης του ναυαγοσώστη, ενώ το παιδάκι σώθηκε κυρίως λόγω της άμεσης επέμβασης των λουόμενων αλλά και τις πρώτες βοήθειες φυσικά που του παρείχε στην συνέχεια ο ναυαγοσώστης.

Ακολούθως, ο 6χρονος μαζί με το συγγενικό του πρόσωπο μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στην Παιδιατρική Κλινική, καθ’ υπόδειξη του Λιμενικού το οποίο επίσης ενημερώθηκε για το συμβάν. Σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή του Νομού, κρίθηκε σκόπιμο για προληπτικούς καθαρά λόγους ο 6χρονος να νοσηλευτεί για μια ημέρα στο Γ.Ν. Ξάνθης.

Διαβάστε επίσης:

Μπάνιο στη θάλασσα: Τι πρέπει να προσέχoυμε

Πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά στο νερό;

Εξοικειώνοντας το παιδί με τη θάλασσα

Πνιγμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα σιωπηλά ατυχήματα της θάλασσας