Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ξεδιψάστε με γάλα!

Ξεδιψάστε με γάλα!

fd177_120302111033-milk-kids-allergy-story-topΜέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι το νερό είναι η ιδανική πρόταση για να "σβήσουμε" τη δίψα των παιδιών μετά από την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Σύμφωνα όμως με έρευνα που εκπόνησαν καναδοί ερευνητές τα διψασμένα παιδιά να πιουν ένα ποτήρι γάλα.

Στα πλαίσια της έρευνας η οποία διεξήχθη σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών τα οποία γυμνάζονταν σε έναν θερμικό θάλαμο, οι επικεφαλής διαπίστωσαν ότι το γάλα τα ενυδάτωνε καλύτερα απ’ ό,τι τα αθλητικά ροφήματα ή το νερό, τους μικρούς αθλητές. Ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μπράιαν Τίμονς, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Ιατρικής «Michael G. DeGroote» του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ, τόνισε πως η ενυδάτωση στη διάρκεια και μετά την προπόνηση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ευεξία και υγεία του παιδιού.

«Διαπιστώσαμε πως το γάλα είναι καλύτερο από το νερό ή τα αθλητικά ροφήματα, επειδή αποτελεί πηγή καλής ποιότητας πρωτεϊνών, υδατανθράκων, ασβεστίου και ηλεκτρολυτών», εξήγησε. «Επιπλέον, αντικαθιστά το αλάτι που χάνεται με την εφίδρωση και βοηθεί τον οργανισμό να κατακρατά καλύτερα το νερό». Οι πρωτεϊνες είναι απαραίτητες για την μυϊκή και την εν γένει σωματική ανάπτυξη των παιδιών ενώ το νερό και τα αθλητικά ροφήματα επ ουδενί δεν τις περιέχουν.

Ο δρ Τίμονς πρόσθεσε πως είναι καλά τεκμηριωμένο ότι μικροί και μεγάλοι συνήθως δεν ενυδατώνονται καλά όταν γυμνάζονται, με συνέπεια να έχουν ένα «μειονέκτημα ενυδάτωσης» το οποίο υπονομεύει τις επιδόσεις τους. Στην πραγματικότητα, για κάθε 1% αφυδάτωση που έχει κανείς, μειώνονται κατά 15% οι επιδόσεις του στην γυμναστική, ενώ ταυτοχρόνως αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και η σωματική θερμοκρασία του, και μειώνεται η αντοχή του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.