Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Ξεφυλλίζουμε τις «Φλούδες Μοναχικότητας» και απολαμβάνουμε μια ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (20/5)

Ξεφυλλίζουμε τις «Φλούδες Μοναχικότητας» και απολαμβάνουμε μια ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (20/5)

2015012171833GerontasFloudesMonaxikotitasΟι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Φλούδες Μοναχικότητας» του ιατρού-συγγραφέα Άγγελου Γέροντα οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση ολόκληρου του συγγραφικού έργου του Άγγελου Γέροντα στις εκδόσεις ΒΗΤΑ «Από το υπαρξιακό ταξίδι στην ψυχογραφία της αποξένωσης», την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (παλιό Πανεπιστήμιο • Θόλου 5, Πλάκα • Τηλ.: 210-36 89 500). Για όσους προσκεκλημένους ενδιαφέρονται θα προηγηθεί ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου στις 19:30 ακριβώς.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο:

Ο Γιόζεφ Ράτκε, κάτοικος Δρέσδης, εκδότης του πολιτικού περιοδικού "Νέα Προοπτική", στο κυριακάτικο φόντο του Λαϊκού Μαραθωνίου της Δρέσδης, προβληματίζεται για τη μάλλον αδιέξοδη σχέση του με την ερωμένη του, αλλά και για τη σχέση με τον μοναχικό πατέρα του. Ο Ισίδωρος Πέππας, υπηρεσιακός προπονητής της Εθνικής στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας στο Μαρακανά, βιώνει την εξωφρενική εξέλιξη του αγώνα μετά από μια θυελλώδη νύχτα με τη δημοσιογράφο Μαρία ντα Σίλβα. Και στα δύο διηγήματα του τόμου εκείνο που διεκδικεί κεντρική θέση δεν είναι τα ίδια τα γεγονότα, όσο η θέση των δύο ηρώων απέναντι σε μια πραγματικότητα που είναι μ’ έναν τρόπο οδυνηρή. Όσο κι αν κατάφεραν να προχωρούν για πολύ καιρό συγκολλημένοι, αρκεί ένα αναπάντεχο γεγονός για να φωτίσει τελείως διαφορετικά τον εαυτό τους.

Για το βιβλίο και το συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

Ελένη Ζάχαρη, Φιλόλογος, Μέλος συντακτικής ομάδας λογοτεχνικών περιοδικών «Μανδραγόρας» και «Αίτιο».

Παναγιώτης Ψυχάρης, Ορθοπαιδικός, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας.

Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Συγγραφέας, Παθολόγος-Ογκολόγος.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από το μουσικό σχήμα του «Γιώργου Σπανού»: Γιώργος Σπανός (κιθάρες), Νίκος Καπηλίδης (τύμπανα), Γιώργος Πολίτης (μπάσο), Μυρτώ Αρεταίου (τραγούδι).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.