Αρχική InfoTeens Υγεία Ξεκινά εμβολιασμός 1.000 ανασφάλιστων κοριτσιών στην Αττική για την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ξεκινά εμβολιασμός 1.000 ανασφάλιστων κοριτσιών στην Αττική για την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

KORDELAKI KTM CERVICAL CANCER-LOGO 2-150dpi

O ΣΚΑΪ με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την εταιρεία GlaxoSmithKline πραγματοποιούν εμβολιασμό 1000 ανασφάλιστων κοριτσιών στην Αττική για την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 22 Φεβρουάριου σε έξι εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας Αττικής για κορίτσια 12 έως 15 ετών.

Ο εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών ως σημαντική μέθοδος πρόληψης κατά της ασθένειας και καλύπτεται πλήρως για τους έχοντες ασφαλιστική κάλυψη στις ηλικίες 12-15 ετών αλλά και έως 26 ετών.

H GlaxoSmithKline έρχεται να συμβάλλει στις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για να προστατέψει την υγεία του ανασφάλιστου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στον δωρεάν εμβολιασμό.

Στην προσπάθεια αυτή, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια για την πρόνοια των ανασφάλιστων πολιτών, αναλαμβάνει ενεργό συντονιστικό ρόλο ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή, ασφαλής και υπό ιατρικό έλεγχο υλοποίηση του εμβολιασμού.

Η GlaxoSmithKline, καλύπτει τις εμβολιαστικές ανάγκες 1000 ανασφάλιστων κοριτσιών ηλικίας 12-15 ετών έναντι του Καρκίνου του Τραχήλου τη Μήτρας καθώς αναγνωρίζει και συνεκτιμά ότι τα τελευταία χρόνια η αύξηση της ανεργίας και γενικότερα η οικονομική κρίση έχουν οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των ανασφάλιστων πολιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν το βιβλιάριο υγείας που έχει ακυρωθεί για να πιστοποιείται ότι είναι δικαιούχος στο πρόγραμμα εμβολιασμών ανασφάλιστων παιδιών. Η παρουσία γονέα ή κηδεμόνα κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, θεωρείται απαραίτητη.

Τα εμβολιαστικά κέντρα καλύπτουν όλες τις περιφέρεις της Αττικής : Κεντρικός τομέας (Λ.Αλεξάνδρας 196),Βόρειος τομέας(Λ. Μεσογείων 448), Νότιος τομέας(Θησέως 273 & Σόλωνος Καλλιθέα), Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής (Εθνικής Αντιστάσεως 80 Ελευσίνα), Περιφερειακή ενότητα Πειραιά(Ηρώων Πολυτεχνείου 19 Πειραιάς) και Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ. Μαραθώνος).

Όλες οι πληροφορίες για τα εμβολιαστικά κέντρα στο www.oloimaziboroume.gr.
Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε και στην Υγεία» συνεχίζεται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.