Αρχική InfoMommy Νέα Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

assets_LARGE_t_420_54136359Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει ανά κατηγορία δικαιούχων στις εξής ημερομηνίες:

- Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

- Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.

- Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος, που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού παιδιών.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναφέρει ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού, δεν απαιτείται, πλέον, η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μέσω του συστήματος διασύνδεσης με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση σε λογαριασμό του δικαιούχου στην Εθνική Τράπεζα. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η προσκόμιση του σχετικού βιβλιαρίου της τράπεζας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το οικογενειακό επίδομα θα κατατίθεται στον λογαριασμό, μόνο εάν ο δικαιούχος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας.

Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.

Αναλυτικές πληροφορίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα, διατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού, http:// www.oaed.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.