Αρχική InfoDad Ξεκινά ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα – Χωρίς ασφάλεια 1 στα 5 που κυκλοφορούν

Ξεκινά ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα – Χωρίς ασφάλεια 1 στα 5 που κυκλοφορούν

KatjaKircher-00010

Μία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι και η έλλειψη κονδυλίων για κάποιους οδηγούς, προκειμένου να ασφαλίσουν το όχημά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κλάδου Αυτοκινήτου των Ασφαλιστικών Εταιρειών, Κ. Μπερτσιά: «Ένα στα 5 οχήματα, εκτιμάται ότι είναι ανασφάλιστο».

Σε συνέντευξή του o κ. Μπερτσιάς δήλωσε ότι:

«Θα αλλάξει ο νόμος και ουσιαστικά το συμβόλαιο για το αυτοκίνητο, όπως όλα τα άλλα, σε άλλους κλάδους, έχουν λήξη και δεν θα έχει αυτόματη ανανέωση, αν δεν έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα. Με μια εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν δίνεται πιστωτική περίοδος στους πελάτες, όπως γινόταν. Για τη μη αυτόματη ανανέωση, θα έλθει νόμος που θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Για το άλλο, ισχύει από την 1/1 και δεν δίνουν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες πίστωση στους πελάτες τους. Αν δεν πληρωθεί το συμβόλαιο, ακυρώνεται.

Τα ανασφάλιστα οχήματα είναι γύρω στο 1.000.000. Είναι ένα στα πέντε. Προτιμότερο είναι αν δεν έχουμε λεφτά, που δυστυχώς πολλοί δεν έχουμε λεφτά, είναι να το κλειδώνουμε και να το αφήνουμε στην άκρη. Απ' ότι μαθαίνουμε, σύντομα θα υπάρξει και ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ασφαλισμένα οχήματα με τα κυκλοφορούντα, για να βρει η Πολιτεία τα ανασφάλιστα και να επιβάλλει αυτόματα τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία».

Ας το έχουμε λοιπόν υπόψη μας και ας σπεύσουμε να ασφαλίσουμε το αμάξι μας άμεσα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.