Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Ξεκινά ο νέος κύκλος παιδικών εργαστηρίων του Πολυχώρου Μεταίχμιο

Ξεκινά ο νέος κύκλος παιδικών εργαστηρίων του Πολυχώρου Μεταίχμιο

art-studio-classes-12Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο  πιστός στο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, διοργανώνει τον Απρίλιο και τονΜάΐο  δημιουργικά εργαστήρια που θα ταξιδέψουν τη φαντασία των παιδιών μέχρι τα πέρατα του κόσμου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μέσα από πρωτότυπα εργαστήρια τα παιδιά από 3 έως 12 ετών αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από την ομαδική συνεργασία, κατανοούν τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, ανοιχτό σε νέες ιδέες, που αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για ανήσυχους γονείς οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικούς και δημιουργικούς τρόπους στην ανατροφή των παιδιών τους, λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου –όλα σχεδιασμένα σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης­– για σχολικές ομάδες και το κοινό, με διάφορες θεματικές: δημιουργική γραφή, δημιουργική έκφραση, συναισθηματική και κοινωνική αγωγή.
Όχημά μας είναι το καλό βιβλίο, η τέχνη, η δύναμη της γραφής και της ανάγνωσης, η αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα η αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι και μάθηση. Στόχος μας να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες των μικρών μας φίλων μέσα από διαδραστικά, ομαδικά προγράμματα που κινητοποιούν ταυτόχρονα το συναίσθημα, τη λογική και την έκφραση.

Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη

Ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 3-6 ετών και τους γονείς τους με την παιδαγωγό, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής και συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2 και 9 Μαΐου 2014
Κόστος: 30 € για κάθε παιδί -25 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- οι γονείς συμμετέχουν δωρεάν (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1 ώρα, από τις 7 έως τις 8 μ.μ.

Πώς μπορεί η ζωγραφική να αποτελέσει το ερέθισμα για να γνωρίσουμε το σώμα μας και τις δυνατότητές του; Πόσες διαφορές και ομοιότητες με το δικό μας πρόσωπο έχουν οι πίνακες του Πικάσο με τις «περίεργες» μορφές; Τι θέλει να μας πει ένα γλυπτό με τη στάση του σώματός του;

Στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά και οι γονείς σε επαφή με το σώμα τους και τις λειτουργίες του με κύριο οδηγό την Τέχνη. Η προσέγγιση του θέματος γίνεται μέσα από την τέχνη της γλυπτικής, της ζωγραφικής και της φωτογραφίας
Οι περίεργες ανθρώπινες φιγούρες του Πάμπλο Πικάσο μας κάνουν να αναρωτηθούμε για τη θέση των χαρακτηριστικών στο ανθρώπινο πρόσωπο, τα γλυπτά των Τζακομέτι και Μποτέρο μας δίνουν την ευκαιρία να μιλήσουμε για το ύψος και το διαφορετικό σωματότυπο των ανθρώπων, ενώ με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι και τα παιχνίδια με το φως και τη σκιά αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας σε σχέση με τον χώρο.

Στο τέλος κάθε συνάντησης παιδιά και γονείς συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εργαστήρι και δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά έργα!

Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο το βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη.

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 25 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

003Γίνε κι εσύ ένας μικρός ρεπόρτερ
Ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 16, 23 και 30 Μαΐου 2014
Κόστος: 45 € για κάθε παιδί -40 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 6.30 έως τις 8 μ.μ.

Τα παιδιά θα γίνουν μικροί δημοσιογράφοι, θα συντάξουν και θα γράψουν ένα τεύχος της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!».Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ανάγνωση και συγγραφή διαφορετικών κειμενικών ειδών. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να παρουσιάσουν, να γράψουν και να διορθώσουν κείμενα, τα οποία θα αποτελέσουν το υλικό ενός τεύχους της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!», το οποίο θα εκδοθεί και θα μοιραστεί. Οι δραστηριότητες αυτές θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν σε βάθος τη δομή διαφορετικών κειμένων και επομένως να διαβάζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να αναπτύξουν δηλαδή δεξιότητες απαραίτητες για να γίνουν επαρκείς αναγνώστες αλλά και συγγραφείς. Τέλος, το γεγονός ότι θα κληθούν να συνεργαστούν με άλλους για να πετύχουν έναν κοινό σκοπό θα ενισχύσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς θα μάθουν να δέχονται και να εκτιμούν διαφορετικές απόψεις.

IMG_1299

Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στα παιδιά το βιβλίο Αόρατοι Ρεπόρτερ, Επτά συναρπαστικές ημέρες του Άρη Δημοκίδη.

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 40 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
στο τηλ.: 211 3003580
στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο,

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.