Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Ξεκινά το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (19 - 30/09)

Ξεκινά το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (19 - 30/09)

5o DIE8NES FESTIBAL 8EATROY DROMOY PHOTO_4

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 19 έως 30 Σεπτεμβρίου 2013, σε χώρους μέσα στο ιστορικό κέντρο και γύρω από την Ακρόπολη. Τριάντα ομάδες και πάνω από διακόσιοι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν συνολικά εκατό παραστάσεις.
Εκτός από τις παραστάσεις θεάτρου δρόμου θα περιλαμβάνει και δράσεις με βάση άλλες μορφές τέχνης, χοροθεατρικές παραστάσεις, happening, workshop, παραστάσεις Κουκλοθέατρου, καθώς και μουσικές μπάντες ή και εικαστικές δράσεις, πάντα με αφετηρία τον δημόσιο χώρο.

5o DIE8NES FESTIBAL 8EATROY DROMOY PHOTO_3
Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου του 2013 θα παρουσιαστεί κάτι εντελώς ξεχωριστό. Στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης και για τρεις παραστάσεις το Θέατρο Δρόμου HELIX θα παρουσιάσει το μεγάλο θέαμα σε μορφή Ροκ Όπερας: DRAGON. Αφετηρία ο μύθος του Ιππότη που σκοτώνει τον Δράκο με αναφορές στους Ακρίτες φύλακες των συνόρων, όπως απαντώνται στα παραμύθια και τις ιστορίες των λαών της Ευρώπης. Το θέαμα έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Culture με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Θέαμα DRAGON θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ στον Βύρωνα στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου. 

Στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια στο Θέατρο Αλκμήνη από μέλη του Θεάτρου HELIX, της La Combagnie MALABAR του TEATR BIURO PODROZY και του PUPPET THEATRE

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου “Δήλος”, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος», θα δώσουν μία και μοναδική παράσταση στις 21:00 στην Πλατεία Συντάγματος του έργου «Το μπουλούκι» σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη, ανοίγοντας το τριήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Οι ομάδα των περσινών αποφοίτων απέσπασε το Βραβείο “Σκηνοθεσίας και συνολικής σύλληψης”.
5o DIE8NES FESTIBAL 8EATROY DROMOY PHOTO_5

Τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ημέρα, 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου από το πρωί έως το βράδυ, θα εμφανίζονται ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες στο Σύνταγμα, την Ερμού Το Μοναστηράκι, την Αποστόλου Παύλου και στην Ασωμάτων.

5o DIE8NES FESTIBAL 8EATROY DROMOY PHOTO_7

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει η απονομή των Βραβείων και η τελετή λήξης στο Θέατρο Αλκμήνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.