Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Ξεκινά το Θερινό Σχολείο του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (29/6 - 18/7)

Ξεκινά το Θερινό Σχολείο του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (29/6 - 18/7)

AnatoliaΜε τη συμμετοχή 90 μαθητών από όλη την Ελλάδα αρχίζει την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 στο Κολλέγιο Ανατόλια, το Θερινό Σχολείο (Summer school) του Κέντρου για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ Center for Talented Youth (CTY) Greece, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Θερινό Σχολείο που θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουλίου 2014, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα του Κέντρου και υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα δώσει τη μοναδική ευκαιρία σε μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και αγάπη για τη μάθηση να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

«Με το Θερινό Σχολείο σηματοδοτείται επίσημα η έναρξη του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, καθώς πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα προσφέρει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 35 χρόνια στις ΗΠΑ. Όλα αυτά αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία, που σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται ελπίδα, διέξοδο και συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον των παιδιών της. Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που η προσπάθεια αυτή ξεκινά μέσω του Κολλεγίου Ανατόλια αναδεικνύοντας παράλληλα τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο εκπαιδευτικής καινοτομίας».

Φέτος, πρώτη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος στην Ελλάδα, μαθητές Γυμνασίου έως και Α΄ Λυκείου θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου και στα αγγλικά, μαθήματα Κρυπτολογίας, Βιοϊατρικών Επιστημών, Πιθανοτήτων και Θεωρίας Παιγνίων, Αρχών Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημείας στην Κοινωνία, και Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχοντας, παράλληλα, σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναψυχής και άθλησης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές δεξιότητες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους παρακολουθώντας μαθήματα πέρα και επάνω από το τυπικό σχολικό πρόγραμμα, όπως, για παράδειγμα, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων», ανέφερε ο Αντώνης Αποστόλου, Διευθυντής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. «Όλο το προσωπικό του Κέντρου είναι πολύ χαρούμενο από την ανταπόκριση των οικογενειών των παιδιών για το νέο αυτό εγχείρημα, ενώ πρέπει να υπογραμμιστεί η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τους συναδέλφους μας από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο υποστηρίζει το Θερινό Σχολείο με τη διάθεση εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού».

Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια
http://www.cty-greece.gr
2310 398 253, 2310 332 625
cty@anatolia.edu.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.