Αρχική InfoSchool Λύκειο Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την Βουλή των Εφήβων 2014 -2015

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την Βουλή των Εφήβων 2014 -2015

vouliefivwnΞεκίνησε σήμερα Τετάρτη 10/12/2014 η ηλεκτρονική εγγραφή των σχολείων για την Κ΄ Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» (2014-2015) ενώ οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 14/1/2015. Η συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες για την ανάδειξη «των νέων εφήβων βουλευτών» θα γίνει από τη Δευτέρα 19/1/2015 έως και την Τρίτη 17/3/2015. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, οι 300 «έφηβοι βουλευτές» θα πάρουν μέρος στις τετραήμερες εργασίες της Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» στην Αθήνα, στις αρχές Ιουλίου 2015.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων». Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με το ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η δομή του προγράμματος περιγράφεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efivoi.gr. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής ορίζεται το εικοστό πρώτο έτος ηλικίας των μαθητών. Για την εφαρμογή του προγράμματος στα Λύκεια, απαιτείται ορισμός εκπαιδευτικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ως συνδέσμου καθηγητή του Λυκείου με το αρμόδιο για το πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» τμήμα του Ιδρύματος της Βουλής. Για ένα (1) έως επτά (7) τμήματα Β΄ τάξης του κάθε σχολείου ορίζεται ένας (1) σύνδεσμος καθηγητής, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Αν τα σχολικά τμήματα είναι περισσότερα ορίζεται και δεύτερος σύνδεσμος καθηγητής. Ο σύνδεσμος καθηγητής αναλαμβάνει την ηλεκτρονική εγγραφή του σχολείου του και των προσωπικών του στοιχείων ως συνδέσμου, την ενημέρωση των μαθητών της Β΄ τάξης για το πρόγραμμα και τη διευκόλυνση των μαθητών κατά τη συμμετοχή τους στις διάφορες δραστηριότητες στα Εργαστήρια Πληροφορικής των σχολείων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές

Σκοπός της «Βουλής των Εφήβων» είναι  να μάθεις και να κατανοήσεις πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο και οι δημοκρατικοί θεσμοί,  να καταλάβεις πως καθένας από μας έχει ευθύνη και πως πολίτης σημαίνει συμμετοχή,  να αποκτήσεις νέες γνώσεις, διασκεδάζοντας και λίγο…,  να επιστρατεύσεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου,  να μοιραστείς με άλλους εφήβους από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο τις ιδέες σου, τους προβληματισμούς σου, τα όνειρά σου. Θέλεις να είσαι κι εσύ ένας «έφηβος βουλευτής» της Κ’ Συνόδου του προγράμματος;

assets_LARGE_t_420_53777719

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις: να παίξεις: έχουμε ετοιμάσει ένα παιχνίδι γνώσεων πολλαπλής επιλογής (multiple choice). Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πολλή διάθεση για συμμετοχή και λίγες γενικές γνώσεις. να ερευνήσεις: μίλησέ μας για τη γειτονιά σου, για τον τόπο που γεννήθηκες ή τον τόπο που ζεις: πώς ήταν, πώς είναι ή πώς θα ήθελες να είναι, τι αγαπάς σ΄ αυτόν, τι δεν σου αρέσει, τι ονειρεύεσαι για το μέλλον. να εκφραστείς ελεύθερα: γράψε στο blog της «Βουλής των Εφήβων» για ό,τι σε απασχολεί και σε προβληματίζει, για όλα αυτά που σου δίνουν χαρά ή σε θυμώνουν, για όλα αυτά που θεωρείς εσύ σημαντικά. να δημιουργήσεις: χρειάζεσαι μόνο ένα κινητό, ένα τάμπλετ ή μια κάμερα και αρκετή φαντασία. Με ή χωρίς σενάριο και σκηνοθεσία, με ή χωρίς λόγια και μουσική, φτιάξε ένα σύντομο βίντεο για να μας πεις γιατί θέλεις να γίνεις «έφηβος βουλευτής». να μας «αποκαλύψεις» το σχολείο σου: λένε πώς μια φωτογραφία=χίλιες λέξεις: στείλε μας μια χαρακτηριστική φωτογραφία της δικής σου σχολικής καθημερινότητας. να μας «αποκαλυφθείς»: απάντησε στις ερωτήσεις μας και βοήθησέ μας να σχηματίσουμε το προφίλ των υποψηφίων της Κ΄ Συνόδου 2014-2015. να ξεδιπλώσεις τα ταλέντα σου: η «Βουλή των Εφήβων» αγαπά τον πολιτισμό και είμαστε σίγουροι πως τον αγαπάς κι εσύ. Το «μενού» περιλαμβάνει θέατρο, συγγραφή και μουσική. Διάλεξε το αγαπημένο σου και δείξε μας τι μπορείς να κάνεις!

Όλα αυτά θα μπορείς να τα κάνεις από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 ως και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 από το Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου σου, με τη βοήθεια του συνδέσμου καθηγητή σου. Ζήτησε από το Διευθυντή του σχολείου σου να σε ενημερώσει έγκαιρα για τη «Βουλή των Εφήβων». Αν συναντήσεις κάποια δυσκολία, στείλε μας μήνυμα στο info@efivoi.gr ή τηλεφώνησέ μας για να σε βοηθήσουμε (210.3692258, 210.3692411).

Πρέπει να ξέρεις ότι: • η συμμετοχή στο παιχνίδι γνώσεων είναι υποχρεωτική για να πάρεις μέρος στην κλήρωση που θα αναδείξει τους «εφήβους βουλευτές».

Η συμμετοχή στις υπόλοιπες δραστηριότητες είναι προαιρετική, όμως θα σου δώσει περισσότερους κλήρους άρα και περισσότερες πιθανότητες να κληρωθείς «έφηβος βουλευτής». • η εγγραφή σου και η πρώτη σου συμμετοχή θα γίνει από το Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου σου. Όμως, θα έχεις τη δυνατότητα να ξαναπαίξεις το παιχνίδι, όσες φορές και από όπου θέλεις, ώστε να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου.

Επίσης, θα μπορείς να συμμετάσχεις και στις υπόλοιπες δραστηριότητες από όποιον υπολογιστή θέλεις. • αναλυτικές οδηγίες και κάθε λεπτομέρεια για τις δραστηριότητες και τον τρόπο συμμετοχής σου, θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015. • οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα αναρτηθούν σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του προγράμματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter