Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ!

8980589885_bd56051bee_bΤο κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ δημιουργήθηκε από τη σπουδαία Μαρίζα Κωχ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με σκοπό να τα φέρει κοντά στην μουσική και να την αγαπήσουν μέσω της βιωματικής διδασκαλίας.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως και έξι ετών και οι συμμετέχοντες ασκούνται στη συνειδητή ακρόαση του ήχου, τη λογοπεδική, τη σωστή άρθρωση του λόγου, τη διαφραγματική αναπνοή, τα μουσικά διαστήματα με «σολφέζ στον αέρα» (στοιχεία από τη μεθόδο Kodaly), τη μουσικοθεατρική κίνηση και έκφραση. Η άμεση επαφή τους με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, τα παιχνιδοτράγουδα και το παραδοσιακό τραγούδι βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σημασία του ρυθμού στη μουσική, το λόγο και την κίνηση.

Τα παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής συνεχίζουν τη φοίτηση τους στη Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού της Μαρίζας Κωχ. Ο κεντρικός στόχος της παιδικής χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού είναι να αναπτύξουν τα παιδιά πλούσια συναισθήματα και να αποκτήσουν αισθητική μνήμη. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η αισθητική και παιδαγωγική αντίληψη με επίκεντρο την ψυχοσύνθεση κάθε παιδιού ατομικά, αλλά και ως μέλους της ομάδας. Το παιδί νιώθει απελευθερωμένο και ικανό να βιώσει τη μουσική με όλες του τις αισθήσεις.

8981778982_2573e3c734_bΗ διδακτική ύλη που χρησιμοποιείται δημιουργήθηκε από τη Μαρίζα Κωχ ειδικά για τις ανάγκες του Κέντρου και έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Πρόκειται για ένα υλικό δημιουργημένο μετά από την πολύχρονη εργασία με τα παιδιά και προσαρμοσμένο τις ανάγκες τους.

Εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε από κοντά τη δραστηριότητα του κέντρου και να έρθετε σε επαφή με το πρόγραμμα σπουδών, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ., στο χώρο του Εργαστηρίου μας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας - ενημέρωσης, με τους νέους γονείς των εγγεγραμμένων πρωτοετών μαθητών.

8981781812_3632e786be_bΟι εγγραφές για τη φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ., στο χώρο του Εργαστηρίου στην οδό Προπυλαίων 31, Ακρόπολη, τηλ. 210.9226687. Στις εγγραφές τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η έναρξη των μαθημάτων – μουσικών συναντήσεων του Κέντρου, ξεκινά όπως κάθε χρόνο το  Σάββατο  5 Οκτωβρίου.

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ
Προπυλαίων 31, Ακρόπολη,
210.9227687


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.