Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Ξεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών για το εργαστήρι "κινηματογράφος και δημιουργική γραφή" στο Γέναθλον

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών για το εργαστήρι "κινηματογράφος και δημιουργική γραφή" στο Γέναθλον

puppetsΗ τέχνη του κινηματογράφου είναι εξαιρετικά αγαπητή και έντονα παρούσα στη ζωή των παιδιών μας. Το Γέναθλον στην πολύχρονη προσπάθειά του για την καλλιέργεια της έκφρασης και της φαντασίας τους, διοργανώνει ένα ιδιαίτερο εργαστήρι που συνδυάζει την οπτικοακουστική γλώσσα και την δημιουργική γραφή. Μέσα από μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία, οι μικροί μας φίλοι θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες και τεχνικές του κινηματογράφου (σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ, story board) με στόχο την δημιουργία μίας πρωτότυπης ταινίας μικρού μήκους.

Μέσω της προσωπικής ανάγνωσης του κόσμου που τους περιβάλλει, τα παιδιά θα κληθούν να γράψουν σύντομες ιστορίες με στόχο να μπορέσουν τελικά σε ομαδικό επίπεδο να συνθέσουν ένα σενάριο μικρού μήκους, το οποίο θα αποτυπωθεί σε φωτογραφίες (τεχνική της αλληλουχίας στατικών εικόνων). Με την βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή και κατάλληλου λογισμικού, θα μετατρέψουν την ιστορία τους στο προσωπικό τους ψηφιακό «παραμύθι».

Το νέο αυτό εργαστήρι θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν την έκφρασή τους, τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο, να εργαστούν ομαδικά και να αναπτύξουν κριτική σκέψη. Παράλληλα, θα εξοικειωθούν με την χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και βασικών προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Πρόγραμμα εργαστηρίου

- Εισαγωγή στην έννοια της δημιουργικής γραφής και σε βασικές έννοιες του κινηματογράφου. Προβολή και συζήτηση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από ταινίες.
- Ατομικές ασκήσεις γραφής.
- Εισαγωγή στα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας.
- Ομαδική συγγραφή σεναρίου και επιλογή των απαραίτητων σκηνικών.
- Γύρισμα ταινίας μικρού μήκους (λήψη φωτογραφιών και μοντάζ)

Συντονίστρια εργαστηρίου: Τζωρτζίνα Κουρκουτά

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή από 28 Μαρτίου έως 30 Μαΐου (17:00-19:00)

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-6921467 και στο 6977598570 έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου.

Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ,
Χαλεπά 6α, Γέρακας
2106921467


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.