Αρχική Infokids Υγεία «Ξεκίνησε έγκαιρα ινσουλίνη. Ζήσε φυσιολογικά!»

«Ξεκίνησε έγκαιρα ινσουλίνη. Ζήσε φυσιολογικά!»

diabetes1

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία ξεκινάει μία ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για την ινσουλίνη με κεντρικό μήνυμα: «Ξεκίνησε έγκαιρα ινσουλίνη. Ζήσε φυσιολογικά!». Στόχος της εκστρατείας είναι η υπεύθυνη και πλήρης ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση της ιατρικής κοινότητας για τη χρήση της ινσουλίνης.
Στη διάρκεια της εκστρατείας το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους «μύθους» και τις «αλήθειες» γύρω από την ινσουλίνη και πώς η χρήση της μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.
Ειδικά ενημερωτικά έντυπα θα δίνονται στους ασθενείς από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ παράλληλα η εκστρατεία ενημέρωσης θα υποστηρίζεται και θα προωθείται από ραδιοφωνικά σποτ σε σταθμούς υψηλής ακροαματικότητας και από έντυπες καταχωρίσεις σε ειδικό τύπο.
Επίσης, οι ιατροί μέσω ειδικών εντύπων-οδηγών, θα μπορούν να βρουν λύσεις και ιδέες για το πώς να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τις αντιδράσεις και τους φόβους των ασθενών για τη χρήση ινσουλίνης.
Η κα. Στυλιανή Ηρακλειανού, Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της επιστημονικής εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημασία της εκστρατείας ενημέρωσης: «Τα οφέλη της χρήσης ινσουλίνης για την υγεία των ασθενών και την ποιότητα ζωής τους είναι πολύ σημαντικά και αναγνωρισμένα από την ιατρική κοινότητα. Παρ' όλα αυτά είναι γεγονός ότι η θεραπεία ινσουλίνης σε πολλές περιπτώσεις ασθενών καθυστερεί αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών του διαβήτη. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των ασθενών αντιδρά και διστάζει να ξεκινήσει την ινσουλινοθεραπεία. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ασθενείς για τους «μύθους» που κυκλοφορούν γύρω από την ινσουλίνη και αυτός είναι ο ένας από τους στόχους αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να βοηθούμε τους ιατρούς στο έργο τους και να τους ενθαρρύνουμε να χορηγούν έγκαιρα στους ασθενείς τους ινσουλίνη.»
Ο κ. Μάρκος Γερασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής Sanofi Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Οι ασθενείς και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους για εμάς βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο. Στηρίζοντας το έργο της ιατρικής κοινότητας και προσφέροντας καινοτόμες, ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες λύσεις προσπαθούμε να βοηθούμε τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.