Αρχική Περιβάλλον Ξεκινούν οι δημόσιες εκσκαφές θαλάσσιων χελωνών στα Χανιά (από 29/8)

Ξεκινούν οι δημόσιες εκσκαφές θαλάσσιων χελωνών στα Χανιά (από 29/8)

ridley-sea-turtle_687_600x450Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ” ανακοινώνουν την έναρξη των δημόσιων εκσκαφών των φωλιών θαλάσσιων χελωνών, που έγιναν το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες του Δήμου Χανίων, από την Αγία Μαρίνα μέχρι τον Σταλό. Εάν ακόμα βρίσκεστε στην γύρω περιοχή αξίζει να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση που θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στον άγνωστο για πολλούς κόσμο αυτών των ξεχωριστών θαλάσσιων πλασμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη στις 29 Αυγούστου  στις 18:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί δημόσια εκσκαφή στην φωλιά που βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα, μπροστά από το ξενοδοχείο «Akoition». Το γεγονός μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε επιθυμεί, με κύριο στόχο την προστασία των φωλιών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

sea turtleΤι είναι η δημόσια εκσκαφή;

«Δημόσια εκσκαφή» ονομάζεται το άνοιγμα κάθε φωλιάς, που γίνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, όταν προσκαλείται και κοινό. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται πάντα, έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών, όταν τα χελωνάκια έχουν όλα εκκολαφθεί. Με τον τρόπο αυτόν καταγράφεται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ το ποσοστό της επιτυχίας της εκκόλαψης, δηλαδή πόσα από αυτά πήγαν με επιτυχία στο νερό και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για πιο λόγο. Πολύ συχνά μέσα στη φωλιά βρίσκονται και αργοπορημένα χελωνάκια, τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και οδηγούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο νερό, κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους παρατηρητές της δημόσιας εκσκαφής.

Το πρόγραμμα των δημόσιων εκσκαφών θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων και στην σελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ στο facebook.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.