Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Ξεναγήσεις και δημιουργικά εργαστήρια για μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Ξεναγήσεις και δημιουργικά εργαστήρια για μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Ζωγραφική και μικρές κατασκευές~729797-253-1(1)Στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Μιχαλιτσιάνος- Ζωγραφική και μικρές κατασκευές», που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ξεκίνησαν και συνεχίζονται ξεναγήσεις μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Πειραιά. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Τρίτη έως και Παρασκευή, 10:00 έως 14:00.

Ο Νίκος Μιχαλιτσιάνος παρουσιάζει σε δύο ενότητες έργα των τριών τελευταίων ετών αλλά και κάποια παλαιότερα από το σύνολο της δουλειάς του. Η πρώτη έχει τίτλο «Τα βιβλία της μνήμης». Σ’ αυτήν ο καλλιτέχνης ερευνά τη σχέση της μνήμης και της γνώσης μέσα απ’ την καθημερινότητα ενός βιβλίου που το προτείνει σαν έννοια και σαν εικαστική πραγματικότητα. Η δεύτερη ενότητα έχει σχέση με την κατοικία σαν σύμβολο και έννοια. Ο ζωγράφος με βάση το σκαρίφιμα του αρχέγονου σχεδίου της κατοικίας κατασκευάζει με υλικά όπως το ξύλο, το σίδερο, τα νήματα και τα κεραμικά νέες εικαστικές προτάσεις για αυτό το θέμα.

Επίσης, από τις 18 έως 25 Ιανουαρίου και από τις 8 έως 22 Φεβρουαρίου, θα λειτουργήσουν δημιουργικά εργαστήρια του ζωγράφου κ. Νίκου Μιχαλιτσιάνου, στη Δημοτική Πινακοθήκη. Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μαζί με τον καλλιτέχνη και να αποτυπώσουν με το χρωστήρα τους την αγάπη τους για τη ζωγραφική.

Οι ώρες λειτουργίας των δημιουργικών εργαστηρίων θα είναι 11:00-13:00.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 28/2/2014.

Είσοδος ελεύθερη

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου)
Φίλωνος 29, Πειραιάς,
2104101405


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.