Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια «Ξένος - Αόρατη Όλγα» μια δωρεάν παράσταση με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα Καταπολέμησης του Trafficking (18/10)

«Ξένος - Αόρατη Όλγα» μια δωρεάν παράσταση με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα Καταπολέμησης του Trafficking (18/10)

main_foto1_814_1_
Η Λυκόφως, αφουγκραζόμενη τα σημεία των καιρών, συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή ημέρα Καταπολέμησης του Trafficking και διοργανώνει μαζί με τον Εθνικό Συντονιστικό Μηχανισμό Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων μια βραδιά αφιερωμένη στο ευαίσθητο αυτό θέμα. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην «Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη γινόμαστε μάρτυρες της συγκλονιστικής ιστορίας μιας νεαρής μετανάστριας που πέφτει θύμα του τράφικινγκ. Οι σκοτεινές διαδρομές ενός ολόκληρου μηχανισμού, που δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει από το αδιέξοδό της. Το έργο του Γιάννη Τσίρου έχει τη δύναμη και την αμεσότητα ενός ντοκουμέντου και βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μαρτυρίες.

Ο ρόλος της μετανάστριας στο έργο «Αόρατη Ολγα» χάρισε στη Λένα Παπαληγούρα το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τη σπουδαιότερη γυναικεία ερμηνεία το έτος 2012.

Το έργο, μαζί με το «Άουστρας» ή «Η Αγριάδα» της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, παίζονται σε κοινή παράσταση στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, σε παραγωγή της Λυκόφως με τον τίτλο «ΞΕΝΟΣ».

Τα δύο έργα, που γράφτηκαν ως ανάθεση από το Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Emergency Entrance που υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση με δύο από τους πιο λαμπρούς σκηνοθέτες της νέας γενιάς και ένα εξαιρετικό θίασο.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης

Παίζουν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής

Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες

Τουρναβίτου 7, Θησείο.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ   210 3255444

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ   Παρασκευή 18/ 10 19.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  50 λεπτά


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.