Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας – Πώς καλλιτέχνες έστηναν παγίδα σε ανήλικα κορίτσια

Μια απίστευτη ιστορία παιδικής πορνογραφίας ξεσκέπασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικής Εγκλήματος. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Uncover» συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πορνογραφία ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος.

Ένας ζωγράφος και ένας παλιός ρόκερ έστηναν παγίδα σε ανήλικα κορίτσια

Δύο καλλιτέχνες ηλικίας 40 και 67 ετών καθώς και μία 40χρονη κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για  40χρονο ζωγράφο και έναν 67χρονο παλιό ροκέρ οι οποίοι προσέγγιζαν τα ανήλικα κορίτσια σε διάφορους χώρους.

Ειδικότερα, ο 40χρονος  φωτογράφος – ζωγράφος  έπειθε νεαρά κορίτσια να ποζάρουν γυμνά με την υπόσχεση πως στην συνέχεια θα αναδειχτούν στον χώρο της ψυχαγωγίας και της μόδας. Έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον δύο θύματά του. Με βάση τις περίπου χίλιες ψηφιακές φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε στοχοποιήσει έως 10 ανήλικες ακόμα.

Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε και ο 67χρονος παλιός ροκέρ που με την υπόσχεση «ανάδειξης» και «προώθησής» έπειθε τα κορίτσια να πάρουν μέρος σε «ειδική» φωτογράφιση.  Στη συνέχεια το πορνογραφικό υλικό διακινείτο μέσω διαδικτύου σε άγνωστους, μέχρι στιγμής, παραλήπτες.

Πώς πιάστηκε το κύκλωμα

Στην επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση και πολύμηνη ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, μέσω ειδικών λογισμικών προγραμμάτων για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, εντός της ελληνικής Επικράτειας, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν χρήστες με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα και συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά (1.459) αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με τη χρήση συνολικά (362) διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Από αλληλογραφία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου σε Αττική και Πελοπόννησο. Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου 2019, κλιμάκια αστυνομικών, διενήργησαν ταυτόχρονες συντονισμένες νομότυπες έρευνες σε οικίες τεσσάρων ημεδαπών σε περιοχές της Αττικής, ενώ είχε προηγηθεί έρευνα στην οικία ενός ακόμη ημεδαπού σε περιοχή της Πελοποννήσου, την 4η Απριλίου 2019.

Στις έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.
  • (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.
  • (7) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop).
  • (2) κινητά τηλέφωνα.
  • (12) φορητά μέσα ψηφιακής αποθήκευσης (usbflashdrive).
  • (2) κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης (microsd).