Ξεσπά ο Δημήτρης Παπανικολάου: Κανείς δεν διόρθωσε τον Μητροπολίτη, όταν είπε και για «προβληματικά παιδιά»

Ξεσπά ο Δημήτρης Παπανικολάου: Κανείς δεν διόρθωσε τον Μητροπολίτη, όταν είπε για «προβληματικά παιδιά»

Οργή προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσοστόμου για ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού». Σε αυτό το σημείο ο Μητροπολίτης χρησιμοποίησε τον όρο «προβληματικό»»

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της Εθνικής Ελλάδος, Δημήτρη Παπανικολάου, ενός ανθρώπου εξαιρετικά ευαισθητοποιημένου σε θέματα αναπηριών και διαταραχών, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και η κόρη του έχουν διαγνωστεί με αυτισμό.

Σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Instagram, παρέθεσε μία ιστορία ενός ζευγαριού που απέκτησαν ένα παιδί με σύνδρομο Down, επισημαίνοντας στο κλείσιμο την ατάκα «προβληματικό παιδί» στην οποία δεν αντέδρασε κανείς από το πάνελ.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου

«Πρόσφατα γνώρισα ένα ζευγάρι που μου έδειξαν σε φώτο το αγγελούδι τους με σύνδρομο down.

Το γνώριζαν απο τον προγεννητικό έλεγχο ότι θα γεννηθεί πιθανόν με το σύνδρομο και μου είπαν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν παιδί, εμάς μας δίνει ο θεός ένα αγγελούδι και όπως και αν γεννηθεί εδώ είμαστε να το μεγαλώσουμε.

Τον αυτισμό κανένας έλεγχος δεν τον βρίσκει ως σήμερα γι αυτό και θεωρείται το “θέμα” του μέλλοντος.

Το πρωί σε πάνελ με τον μητροπολίτη Δωδώνης εκτός του τραγικού …. που είπε για τον βιασμό ουδείς τον διόρθωσε όταν είπε επί λέξη για προβληματικά παιδιά.

Η τραγική ορολογία διαμορφώνει συνειδήσεις και οι συνειδήσεις συμπεριφορές .

Αρχίζοντας και τα σχολεία μιλήστε λίγο στα παιδιά σας ότι όσοι κάνουν σχολικό εκφοβισμό δεν υπήρξαν παιδιά με διάγνωση αλλά αδιάγνωστα .

Και οι υπόλοιποι επιτέλους με δημόσιο βήμα μάθετε λίγο την ορολογία γιατί πληγώνετε συνεχώς χιλιάδες οικογένειες»

Διαβάστε επίσης:

Η εξομολόγηση της Μπέττυς Μαγγίρα: «Προετοίμαζα τα παιδιά μου για τον θάνατο της μητέρας μου»

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα λειτουργήσουν σε περίπτωση «έκρηξης» κρουσμάτων – Το plan b’

Συγκίνηση για την μαμά του Γιώργου Μαζωνάκη: Χόρεψε ζεϊμπέκικο στη συναυλία του και αποθεώθηκε (video)