Ξιφασκία: Γνωρίστε την τέχνη του σπαθιού, εξασκώντας νου και σώμα

fotolia_4677846_m1Ψάχνεις να βρεις ένα άθλημα που θα σε εξασκεί πνευματικά, σωματικά και τεχνικά; Ίσως ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις την ξιφασκία, ένα σπορ αίθουσας που διέπεται από την φιλοσοφία ενός αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου, προσπαθείς να αγγίξεις τον αντίπαλο χωρίς να του επιτρέπεις να σε αγγίξει. Η εκμάθησή της γίνεται σε κλειστή αίθουσα με ειδικό εξοπλισμό και υπό την καθοδήγηση προπονητή.

Η ξιφασκία βελτιώνει τις περισσότερες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως: την ταχύτητα, τη δύναμη, την εκρηκτικότητα και τη συνεργασία χεριών και ποδιών. Ο συνδυασμός τεχνικής και τακτικής, ασκεί το πνεύμα αυξάνοντας την προσοχή και την ικανότητα συγκέντρωσης, εξασκεί τη γρήγορη σκέψη και την απόφαση αντίδρασης για το καλύτερο αποτέλεσμα, μέσα από μια ποικιλία επιλογών, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης (reflex). ΄Ετσι χαρίζει ιδιαίτερη ικανοποίηση στον ασκούμενο.

Ο Δήμος Κηφισιάς και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου «Δημήτριος Βικέλας» ανακοινώνει την έναρξη τμήματος ξιφασκίας με επικεφαλής του τμήματος ξιφασκίας τον κ. Τερζούδη Στέργιο , καθηγητή φυσικής αγωγής, πανελληνιονίκη και βαλκανιονίκη ξιφασκίας στο ξίφος μονομαχίας, με δεκάδες συμμετοχές σε διεθνείς αγωνιστικές και προπονητικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο .

544859_453852518025884_408481678_n
Ο κ. Τερζούδης είναι προπονητής και τεχνικός σύμβουλος σε αθλητικά σωματεία ξιφασκίας και μεγάλος αριθμός αθλητών του, στελεχώνει εδώ και χρόνια ,τις εθνικές ομάδες. Όραμα και στόχος του είναι να γνωρίσει στους νέους του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το ιδιαίτερο και πρωτότυπο άθλημα τις ξιφασκίας, και να βάλει τις βάσεις, ώστε να αναδειχτεί από το δήμο μας, μέσα από τα προγράμματα του ,η νέα γενιά αθλητών και πρωταθλητών …

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς στα τηλέφωνα 210 8012549, 213 2007205, 213 2007208.