«Κύριε πρωθυπουργέ, θα χάσω τα γενέθλιά μου»: Το γεμάτο παράπονο γράμμα μίας 10χρονης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αποδέκτης μίας επιστολής με το γλυκό παράπονο ενός μικρού παιδιού για τα γενέθλια που δεν θα μπορέσει να γιορτάσει, όπως θέλει, έγινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν η χώρα μπει στο δεύτερο lockdown, μία 10χρονη από την Ηγουμενίτσα αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στον πρωθυπουργό, στο οποίο του εκφράζει την αγωνία της για τα επικείμενα γενέθλιά της, τα οποία δεν θα γιορτάσει συντροφιά με τους αγαπημένους της φίλους.

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί σε 26 μέρες έχω τα γενέθλιά μου και ανησυχώ ότι άμα μας βάλετε σε lockdown δεν θα μπορέσω να κάνω πάρτι γενεθλίων. Οι φίλοι μου δεν θα μπορούν να έρθουν και έτσι θα είμαι μόνη μου και τα γενέθλιά μου θα είναι χάλια. Οπότε, αν έχετε σκοπό να μας βάλετε σε καραντίνα πάλι να ξέρετε πως θα μου χρωστάτε τα γενέθλιά μου. Ήδη μου χρωστάτε Καρναβάλι, Πάσχα, 15Αύγουστο, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά και όλα τα πανηγύρια του καλοκαιριού», έγραψε η 10χρονη στο γράμμα της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου.

Η απάντηση και οι ευχές του πρωθυπουργού

Η επιστολή της δεκάχρονης, ταχυδρομήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός απάντησε στην μικρούλα και μάλιστα χειρόγραφα σε μία κάρτα, όπου της στέλνει παράλληλα και τις ευχές του.

«Αγαπητή μου…

Λυπάμαι πάρα πολύ που το lockdown θα σου χαλάσει τα σχέδιά σου αλλά καταλαβαίνεις ότι γίνεται για να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο.

Σου εύχομαι χρόνια πολλά και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα κάνεις το πιο ωραίο και μεγάλο πάρτι γενεθλίων», της γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΕΡΤ