- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Λάρισα: Της είπαν ότι η κόρη της παρέσυρε παιδί και της απέσπασαν 15.000 ευρώ!

Η τηλεφωνική απάτη με τα τροχαία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατο θύμα, μια 66χρονη Λαρισαία, μητέρα μιας κόρης, από την οποία άγνωστοι απέσπασαν 15.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σελίδα eleftheria.gr που δημοσίευσε το ρεπορτάζ, το απόγευμα της Δευτέρας η 66χρονη δέχθηκε ένα τηλέφωνημα στο οποίο άγνωστοι της είπαν, ότι πρέπει να καταβάλει 15.000 ευρώ προκειμένου να «ξεμπλέξει» νομικά την κόρη της που δήθεν οδηγώντας αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα ανήλικο κορίτσι.

Δυστυχώς, η 66χρονη πίστεψε τους δράστες και άφησε στην πλατεία ΟΣΕ το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και χρυσαφικά για να τα παραλάβει ο υποτιθέμενος αστυνομικός που θα μεσολαβούσε για την αποφυλάκιση της κόρης της. Αυτά τα παρέλαβε άγνωστος δράστης, αφού η ίδια έφυγε από την πλατεία. Η απάτη καταγγέλθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στην ΕΛ.ΑΣ. που αναζητεί τους δράστες.


Σύγχρονη μάστιγα οι απατεώνες με τα τροχαία

Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα και την εκστρατεία ενημέρωσης, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που πέφτουν θύματα της απάτης με τα τροχαία, χρόνια τώρα. Και παρόλο που μέχει σήμερα έχουν συλληφθεί αναρίθμητοι απατεώνες -τα εκτελεστικά όργανα της απάτης- οι “εγκέφαλοι” της απάτης παραμένουν ελεύθεροι, καθώς οι “εισπράκτορες” του χρηματικού ποσού συχνά δεν τους γνωρίζουν καν.

Ο τρόπος που λειτουργούν είναι απλός: Προκαλούν ισχυρό σοκ στα θύματά τους, όταν τηλεφωνικά τους ανακοινώνουν ότι το παιδί τους εμπλέκεται σε κάποιο σοβαρό τροχαίο, και παριστάνοντας συνήθως τους αστυνομικούς ζητούν χρήματα. Πάνω στη συναισθηματική φόρτιση τα θύματα, συνήθως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, δεν λειτουργούν ψύχραιμα και σπεύδουν να πάνε τα χρήματα που ζητά ο “αστυνομικός” για να “ξεμπλέξει” το παιδί τους.

Η απάτη, δηλαδή, βασίζεται στη… δωροδοκία κρατικών λειτουργών! Γιατί, δυστυχώς, έτσι έχουμε μάθει πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός σε αυτή τη χώρα.

Πώς εξαπατήθηκε η 66χρονη μητέρα

Στην προκειμένη περίπτωση της 66χρονης, ο υποτιθέμενος αστυνομικός της εξήγησε πώς έγινε το υποτιθέμενο θανατηφόρο δυστύχημα, με οδηγό την κόρη της, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα ανήλικο κορίτσι… Αλβανών, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα και «εξαγριωμένοι» ζητούν εκδίκηση.

Όταν αντιλήφθηκε πως το θύμα τον έχει πιστέψει, συνομίλησε για ώρα μαζί του και στο τέλος ζήτησα 30.000 ευρώ (σ.σ. στη συνέχεια έγινε «παζάρι») προκειμένου η κόρη του θύματος να μην προφυλακισθεί, να μην έχει δηλαδή τις συνέπειες του νόμου από το τροχαίο που προκάλεσε. Με τα χρήματα αυτά, θα δωροδοκούσει, υποτίθεται αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς, ενώ όταν θα τα παραλάμβανε,  υποσχθέθηκε πως θα αφήσει ελεύθερη την οδηγό.

Αμέτρητα τα τηλεφωνήματα της απάτης

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του eleftheria.gr, το απόγευμα της Δευτέρας, οι απατεώνες -που τηλεφωνούν από αριθμό χώρας του εξωτερικού- επιχείρησαν να εξαπατήσουν δεκάδες Λαρισαίους, παρότι πρόσφατα -το περασμένο καλοκαίρι- συνελήφθη Βουλγάρα υπήκοος ως συνεργάτιδά τους, η οποία μετά και την καταδίκη της, «απελάθηκε» από τη χώρα μας. Η κατηγορούμενη που ζούσε στην Αθήνα, ισχυρίσθηκε ότι προσελήφθη από εταιρεία με κουφώματα και ήρθε στη Λάρισα, σε περιοχή που θα της υποδείκνυαν για να παραλάβει χρήματα από πελάτη της εταιρείας.