Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Λασσάνεια 2014 με «Τρωάδες» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (3/7)

Λασσάνεια 2014 με «Τρωάδες» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (3/7)

IMG_1343Η θεατρική παράσταση «Τρωάδες» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 και ώρα 9μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, στο πλαίσιο των θεατρικών παραστάσεων Λασσάνεια 2014 του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης.

Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων», που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση... Ο ανθρώπινος πόνοςπαίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Εδώ ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός επισημαίνει για άλλη μια φορά τα «έργα» της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρη, Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας, Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού, Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ελισάβετ Μουτάφη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν), Ιρις Μάρα.

Γενική Είσοδος: 17ευρώ, Μαθητικό /Φοιτητικό 13 ευρώ, Ανέργων 10 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.