Λαζάνια Κολοκυθιού

zucchini lasagna (1)Τα λαζάνια κολοκυθιού είναι μια αγαπημένη συνταγή που μπορείτε να γευτείτε κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω εποχικότητας. Ιδανικό light γεύμα για τις μέρες που η ζέστη είναι δυνατή και θέλουμε κάτι ελαφρύ για να μην «βαρύνουμε».

Υλικά:

300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
300 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκυθάκια στο μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Σε μία κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και τον κιμά. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα, ένα φλιτζάνι χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του.

Ζεσταίνετε τη γκριλιέρα και αρχίζετε να ψήνετε τα κολοκυθάκια. Όταν ψηθούν όλα αρχίζετε να τα στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού πρώτα το λαδώσετε λίγο για να μην κολλήσουν. Στρώστε μία στρώση κολοκύθια, απλώστε το κιμά και πασπαλίστε με τυρί. Επαναλάβετε με μία στρώση κολυθάκια, κιμά και τυρί. Σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καεί το τυρί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-35 λεπτά.