- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Λέρος: Θείος κατηγορείται για ασέλγεια στις ανηψιές του – Τις έκανε ο ίδιος μπάνιο

Οργή: Ένοχος αλλά ελεύθερος ο θείος που ασελγούσε στον ανήλικο ανηψιό του

Συγκλονισμένη η Λέρος [2] από ένα νέο συμβάν κατά το οποίο θείος κατηγορείται, ότι βίαζε τις ανήλικες ανηψίες του. Η δίκη του άντρα ξεκινά τις επόμενες ημέρες και όσα έρχονται στο φως σφίγγουν το στομάχι.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr [3], ανήλικα παιδιά κατηγορούν τον θείο τους και εκείνος αρνείται τα πάντα. Υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν έβλεπε αρρωστημένα τα παιδιά, αλλά όπως τονίζει τα βοηθούσε, όπως και τους γονείς τους. Ισχυρίζεται πως έδινε χρήματα και πως για τα κορίτσια, ήταν κάτι σαν δεύτερος πατέρας τους.

Θείος κατηγορείται για ασέλγεια κατά συρροή

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή [4] και κατ’ εξακολούθηση αλλά και για σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και δη δύο ανιψιών του, θα καθίσει στις 4 Απριλίου 2022 ένας κάτοικος της Λέρου.

Η δίωξη εις βάρος του κινήθηκε μετά τη μήνυση που υπέβαλε το 2019 ο πατέρας των δύο παιδιών. Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις του με τις δύο ανιψιές του, ήταν πολύ καλές, υγιείς και αρμονικές. Τους συνδέουν, όπως είπε, και ανέκαθεν τον συνέδεαν γνήσιοι δεσμοί αγάπης λόγω της στενής συγγενικής τους σχέσης. Τις αγαπούσε και τις περιέβαλλε με οικογενειακή θαλπωρή και ζεστασιά.

Υποστηρίζει ότι η αδελφή του παντρεύτηκε στα 16 της χρόνια και από το γάμο της απέκτησε τις δύο ανιψιές του, 15 και 13 ετών τότε. Η αδελφή του ζούσε με την οικογένειά της, σε μια παλιά διώροφη οικία ιδιοκτησίας της πεθεράς της και όπως ισχυρίζεται οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν και οι καλύτερες ώστε να εξασφαλίζουν ένα υγιές, ισορροπημένο και αξιοπρεπές επίπεδο ζωής των ανηλίκων.

Υποστήριξε ότι ο πατέρας των ανηλίκων και αδελφός του αντιμετώπιζαν προβλήματα με ναρκωτικές ουσίες, ενώ επεσήμανε ότι οι γονείς δεν ασκούσαν κατά τον καλύτερο τρόπο τα γονεϊκά τους καθήκοντα. Διατείνεται ότι η οικογένεια της αδελφής του, αντιμετώπιζε προβλήματα ένδειας κοινωνικής προσαρμογής, ενώ εκείνος ήταν αυτός που επιμελείτο για την κάλυψη των αναγκών τους σε στοιχειώδη υλικά αγαθά, αναλώνοντας χρήματα από το εισόδημά του, συνδράμοντάς τους οικονομικά.

“Ήταν επιθυμία των παιδιών να περνούν ώρες μαζί μου”

Η επιθυμία, όπως είπε των παιδιών, να τον ακολουθούν και να περνούν ώρες μαζί του, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, εξελίχθηκε αβίαστα και εδραίωσε ακλόνητους ψυχικούς δεσμούς αίματος και αγάπης. Όταν οι ανήλικες ανιψιές του, όπως είπε, εκδήλωναν ανεπιθύμητες μη αποδεκτές κοινωνικά συμπεριφορές, όταν ήταν αθυρόστομες, όταν χρησιμοποιούσαν απρεπείς εκφράσεις και χειρονομίες κυρίως σε βάρος των ίδιων των γονέων τους, όταν έκαναν ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, όταν απουσίαζαν χωρίς λόγο για πολλές ώρες εκτός της οικίας τους, αναγκαζόταν -υποκαθιστώντας το έργο των γονέων τους- να τις επιπλήττει και ελάχιστες φορές να τις τιμωρεί, προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοια επεισόδια στο μέλλον.

Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε προκάλεσε σωματική κάκωση ή ουσιώδη βλάβη της υγείας των ανηλίκων ανιψιών του και ουδέποτε διανοήθηκε να της θωπεύσει ή να ενεργήσει πράξεις κατευθυνόμενες υποκειμενικώς στη διέγερση ή ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας του.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr [5], υποστήριξε πως η μοναδική άμεση σωματική επαφή που είχε με τις ανήλικες ανιψιές του ήταν όταν τις έκανε μπάνιο, σε ηλικία 10-12 ετών, χωρίς ποτέ η συμπεριφορά του να έχει οποιαδήποτε διάθεση σεξουαλικής διέγερσης ή προσβολής της παιδικής αγνότητάς τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το φετινό ολοήμερο φεστιβάλ KinderDocs είναι αφιερωμένο στα κορίτσια που αλλάζουν τον κόσμο! [6]

Αγωνία στην Κρήτη: 15χρονη αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της [7]

Το πανάκι με το αίμα προμηνύει αποκαλύψεις που θα συζητηθούν – Η Νικολούλη ξαναχτυπά [8]