Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Λέσχη ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Facebook με συντονιστή τον συγγραφέα Κώστα Ακρίβο

Λέσχη ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Facebook με συντονιστή τον συγγραφέα Κώστα Ακρίβο

2615_566

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανέλαβαν πρόσφατα την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μία λέσχη ανάγνωσης, αυτή τη φορά στο facebook, με συντονιστή τον συγγραφέα Κώστα Ακρίβο.

Τα μέλη της λέσχης ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ: Η βιβλιοφιλική παρέα του Μεταίχμιουθα έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν κάθε μήνα ένα βιβλίο, το οποίο θα επιλέγεται με φανερή ψηφοφορία των μελών από έναν κατάλογο βιβλίων ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σύγχρονης και παλαιότερης παραγωγής, ενώ σε καθορισμένο χρόνο θα διεξάγεται ανοιχτός διάλογος σχετικά με το βιβλίο που διαβάστηκε.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2014 και μέσα σε δεκαπέντε μέρες απέκτησε 3.517 μέλη. Στις 30 Ιανουαρίου αναρτήθηκε η λίστα με τους δέκα τίτλους προς ψηφοφορία, από την οποία νικητής αναδείχθηκε το τελευταίο βιβλίο της σκοτσέζας Kate Atkinson με τίτλο Ζωή μετά τη ζωή, πανταχού παρόν στις λίστες με τα καλύτερα βιβλία του 2013, ένα πρωτότυπο, πολυεπίπεδο και συγκινητικό μυθιστόρημα, μια έξοχη αποτύπωση του πρόσφατου παρελθόντος, ένας φόρος τιμής στην ίδια τη φύση του ανθρώπου.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Ο Κώστας Ακρίβος εξηγεί: «Πριν από μερικά χρόνια δώδεκα συγγραφείς δεχτήκαμε μια πρόσκληση από το ΕΚΕΒΙ, προκειμένου να διαμορφώσουμε το πλαίσιο λειτουργίας, τη φιλοσοφία και τους στόχους των λεσχών ανάγνωσης. Στη συνέχεια κάθε συγγραφέας ανέλαβε να κάνει γνωστό τον θεσμό και να ιδρύσει λέσχες ανάγνωσης σ’ ένα ευρύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας που του αναλογούσε. Με μεγάλη χαρά είδαμε χρόνο τον χρόνο οι λέσχες ανάγνωσης να πολλαπλασιάζονται και να αυξάνει ο αριθμός τους, όπως βέβαια πολλαπλασιάζονταν τα βιβλία που διαβάζονταν και συζητιούνταν στις συναντήσεις των μελών. Μάλιστα, οι συντονιστές των λεσχών ανάγνωσης είχαν την ευκαιρία για τρία συνεχόμενα χρόνια να συναντηθούν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους, μιας και ο ρόλος τους είχε αναβαπτιστεί σημαντικά συμμετέχοντας πλέον ενεργά στο Βραβείο Αναγνωστών.

Σήμερα κρίνουμε πως ήρθε ο καιρός ο θεσμός των λεσχών ανάγνωσης να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, καθώς οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μία σχετική λέσχη ανάγνωσης, αυτή τη φορά στo facebook.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι όσοι θελήσουν να εγγραφούν στην ομάδα θα έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν κάθε μήνα ένα βιβλίο, το οποίο θα επιλέγεται με φανερή ψηφοφορία των μελών από έναν κατάλογο βιβλίων ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σύγχρονης και παλαιότερης παραγωγής, ενώ σε καθορισμένο χρόνο θα διεξάγεται ανοιχτός διάλογος σχετικά με το βιβλίο που διαβάστηκε. Δηλαδή κάθε μέλος εντελώς ελεύθερα, αλλά με συνοπτικό τρόπο, θα καταθέτει με κείμενο την άποψή του, τι του άρεσε και τι όχι από το βιβλίο, θα καταθέτει την επιχειρηματολογία του, θα συζητάει με τα υπόλοιπα μέλη, συμφωνώντας ή διαφωνώντας, πάντοτε μέσα σε πλαίσια που ταιριάζουν σε έναν καλοπροαίρετο διάλογο, και γενικά θα γίνεται ό,τι και σε μια τυπική λέσχη ανάγνωσης. Το κέρδος θα είναι η εμβάθυνση στα βιβλία και η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα τα οποία θίγει το υπό συζήτηση βιβλίο, αλλά και για ζητήματα της λογοτεχνίας ευρύτερα.

Τα μέλη της Λέσχης ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ θα έχουν την ευκαιρία να καταθέτουν τη γνώμη τους σχετικά με τη βασική ιδέα γύρω από την οποία περιστρέφεται το εν λόγω βιβλίο….

Επιπλέον, τα μέλη της λέσχης ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ θα απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια, όπως είναι η έκπτωση για την αγορά βιβλίων, η δωρεάν ταχυδρομική αποστολή, η κλήρωση δωρεάν βιβλίων κατά περιόδους, η διοργάνωση «ζωντανών» εκδηλώσεων, η διαδικτυακή επαφή με τον συγγραφέα του βιβλίου (όταν αυτό είναι εφικτό) και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, οι οποίες θα ανακοινώνονται στη σχετική σελίδα στο facebook.

Με αυτό το σκεπτικό, καλούμε τους ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο να δηλώσουν συμμετοχή και να εγγραφούν ως μέλη, δημιουργώντας έτσι μια νέα κοινότητα βιβλιόφιλων. Τα ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ μάς περιμένουν όλους!

 
Το πρώτο βιβλίο που θα διαβαστεί και θα συζητηθεί από τα μέλη της Λέσχης, ανακοινώθηκε σήμερα (3 Φεβρουαρίου) και είναι το μυθιστόρημα της Kate Atkinson Ζωή μετά τη ζωή. Από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία ανάγνωσης του βιβλίου. Στη φάση αυτή δεν υποβάλλονται σχόλια για το συγκεκριμένο βιβλίο. Συνεχίζεται όμως η γενικότερη συζήτηση.

• Η συζήτηση για το βιβλίο ξεκινά στις 4/3 και θα ολοκληρωθεί στις 9/3, οπότε και θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εγγραφών, ψηφοφορίας και ανάγνωσης.

• Τα προς ανάγνωση βιβλία τα μέλη μπορούν να τα προμηθεύονται:

Α. από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο

Β. από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τους εξής τρόπους:

• Από το site των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (www.metaixmio.gr) χωρίς να επιβαρύνονται με τα έξοδα αποστολής

• από το ebooks.metaixmio.gr σε ψηφιακή μορφή

• από τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων: 1. Πολυχώρος Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), 2. Ασκληπιού 18, Αθήνα, 3. Οξυγόνο (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Τα μέλη της Λέσχης που θα πραγματοποιήσουν τις αγορές από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα έχουν έκπτωση:

• 10% για τους τίτλους που έχουν εκδοθεί την τελευταία διετία (νόμος για την ενιαία τιμή βιβλίου)

• 30% για τους παλιότερους τίτλους.

• Όσα μέλη λάβουν μέρος σε πέντε συνεχόμενες αναγνώσεις θα μπαίνουν σε κλήρωση και τρεις αναγνώστες κάθε φορά θα κερδίζουν βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ονομαστικής αξίας 200 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.