Αρχική Περιβάλλον Levi’s: «πράσινη» κολεξιόν τζιν

Levi’s: «πράσινη» κολεξιόν τζιν

Πριν από λίγες μέρες η πασίγνωστη και πολυαγαπημένη φίρμα με τα τζιν Levi's ανακοίνωσε μια φιλόδοξη «πράσινη» πρωτοβουλία, η οποία αγκαλιάζει το τρίπτυχο: Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία.
Ο στόχος πίσω από αυτή την πρωτοβουλία βρίσκεται στην προσπάθεια να μειωθεί το υδάτινο αποτύπωμα κατά την παραγωγική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, για να παραχθεί ένα τζιν πρέπει να πλυθεί τουλάχιστον 10 φορές, με αποτέλεσμα να σπαταλούνται περίπου 42 λίτρα νερού.
Εφαρμόζοντας ωστόσο μικρές αλλαγές, η Levi’s κατάφερε να μειώσει γενικά τη χρήση νερού κατά 28%, και για ορισμένα μοντέλα τζιν κατά 96%.
«Αυτό που κάνει τη ‘‘Waterless collection’’ να ξεχωρίζει είναι ότι συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά και τις ίδιες τεχνικές, ωστόσο μειώσαμε σημαντικά τη χρήση νερού στην παραγωγική διαδικασία» τόνισε σε δηλώσεις της η Carl Chiara, διευθύντρια του εμπορικού τμήματος της Levi’s.
«Μερικές φορές για να πετύχεις ένα αειφόρο σχέδιο πρέπει να εξετάσεις απ’ την αρχή την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής και να σκεφτείς κάτι καλύτερο», προσέθεσε η κ. Chiara.
Υπολογίζεται ότι μέχρι την άνοιξη του 2011, που τα νέα τζιν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, θα έχουν εξοικονομηθεί 16 εκατομμύρια λίτρα νερού.
Σημειώνεται ότι παράλληλα με την προώθηση των νέων «πράσινων» προϊόντων της, η Levi’s διεξάγει εκστρατεία ενημέρωσης καταναλωτών για το νερό που μπορούν να εξοικονομήσουν αν πλένουν τα τζιν τους ανά δυο εβδομάδες αντί για μια.
Η εταιρεία εκτιμά ότι με την αραιότερη πλύση μπορούν να «σωθούν» μέχρι και 80 εκατομμύρια λίτρα νερού, όσο νερό δηλαδή σπαταλάται αν τραβήξουμε 13 εκατομμύρια φορές το καζανάκι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.