Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Λιλιπούτειοι συγγραφείς εν δράσει στο Μουσείο Ηρακλειδών (8 & 15/2)

Λιλιπούτειοι συγγραφείς εν δράσει στο Μουσείο Ηρακλειδών (8 & 15/2)

kids readingΟι πιο ωραίοι λαϊκοί θρύλοι έρχονται να συναντήσουν τα παιδιά κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στο Μουσείο Ηρακλειδών. Με επιλεγμένες ιστορίες από τη λαϊκή μας παράδοση τα παιδιά θα απολαύσουν ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο της λαογραφίας, ξαναγράφοντας τη δική τους ιστορία ή την ιστορία που τους έχει διηγηθεί ο παππούς και η γιαγιά (αν γνωρίζεις κάποιο θρύλο από τον παππού και τη γιαγιά μοιράσου τον μαζί μας).

Το Παιδικό/Εφηβικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών, που οργάνωσε και εμψυχώνει η συγγραφέας Χριστίνα Κόλλια, διοργανώνει αφιέρωμα στους δημοφιλέστερους θρύλους της ελληνικής παράδοσης και προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών να παρακολουθήσουν ένα ταχύρρυθμο εργαστήρι λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής το προσεχές Σάββατο 8 και 15 Φεβρουαρίου.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και η καλλιέργεια της έκφρασης του λόγου, προφορικού και γραπτού, με τρόπο βιωματικό κι ευχάριστο. Αφηγήσεις, συζητήσεις, ακούσματα επίλεκτης μουσικής και θεατρικό παιχνίδι, προσφέρουν στα παιδιά την ιδανική ατμόσφαιρα ώστε να γράψουν τις δικές τους ιστορίες, ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο της έμπνευσης και της δημιουργίας.
Ώρες: 11:30 - 13:30

Κόστος Συμμετοχής: 20 € / μάθημα
10 % έκπτωση σε αδέρφια

Α΄ ΜΑΘΗΜΑ, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου  ώρα 11:30 -13:30
"Το κυπαρίσσι του Μυστρά", θρύλος από τη Σπάρτη

"Είναι λίγα χρόνια που κάποιος κακός άνθρωπος είχε ανάψει φωτιά εκεί κοντά και δεν επρόσεξε κι άνεψε το κυπαρίσσι και κάηκε…"
Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, "Λαϊκοί θρύλοι και παραδόσεις για παιδιά", 2009, Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Β΄ ΜΑΘΗΜΑ, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 ώρα 11:30 -13:30
"Η κυρα-Ρήνη", θρύλος από την Ακαρνανία

"Πέρα στην Ακαρνανία, κοντά στο Μεσολόγγι, σώζεται ακόμα το κάστρο της κυρα-Ρήνης. Το κάστρο αυτό έχει την ιστορία του…"
Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, "Λαϊκοί θρύλοι και παραδόσεις για παιδιά", 2009, Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ώρες: 11:30 - 13:30

Κόστος Συμμετοχής: 20 € / μάθημα
10 % έκπτωση σε αδέρφια

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο
210 34 61 981


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.