Αρχική Περιβάλλον Λήμνος: Ο σκουπιδότοπος που έγινε Ιπποκρατικός Βοτανικός Κήπος

Λήμνος: Ο σκουπιδότοπος που έγινε Ιπποκρατικός Βοτανικός Κήπος

βοτανοκηποςΟ δήμος Λήμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ομάδας εθελοντών κατάφεραν να μετατρέψουν ένα «σκουπιδότοπος» στο κέντρο της Μύρινας, σε ένα Βοτανικό Κήπο. Πρόκειται για ένα σημείο πίσω από το Παντελίδειο Παρθεναγωγείο στον Ρωμέικο Γιαλό. Το όλο εγχείρημα εκτός του ότι βασίστηκε στην εθελοντική προσφορά ολοκληρώθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση.

votanikos_kipos_limnos

Στον χώρο, έχουν φυτευτεί είδη φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, εδώδιμα άγρια φυτά της Λήμνου. Τα δέντρα του κήπου προσφέρθηκαν από κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού. Τη συντήρηση και προστασία του βοτανικού κήπου έχουν αναλάβει εθελοντικά ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και κάτοικοι κι επιχειρηματίες της περιοχής, με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Λήμνου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προγραμματίζει τα εγκαίνια του Βοτανικού Κήπου στις 6 και 7 Μαΐου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.