Βιβλιοπαρουσίαση: «Λίμο, ο Λεμονάκης» – Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Κόκκινη κλωστή δεμένη στο Κορωπί (19/1)

Ένα υπέροχο βιβλίο με μια μοναδική και πρωτότυπη ιστορία, η οποία βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα όσα ακούν αλήθεια και ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται χωρίς να κρίνουν, παρουσιάζεται σε έναν ξεχωριστό χώρο στο Κορωπί.

Το νέο βιβλίο «Λίμο, ο Λεμονάκης», του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, υποψήφιου για Νομπέλ παιδικής λογοτεχνίας 2018, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Kλωστή Δεμένη σίγουρα θα βοηθήσει τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για τα “fake news”, αλλά και τα παιδιά να κατανοήσουν πώς θα διακρίνουν ευκολότερα την αλήθεια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Λεμονοστύφτες απειλούν να ξεζουμίσουν ολάκερη τη Λεμονία. Κατακίτρινα απ’ τον φόβο,  μικρά και μεγάλα λεμονάκια κλαίνε με στυφά αναφιλητά.
Τότε ένα ταλαίπωρο λεμόνι φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι ο Λίμο ο Λεμονάκης, το πιο διάσημο λεμόνι όλων των εποχών! Επιτέλους, θα τους σώσει από τη συμφορά!

Κι όμως, τα φουκαριάρικα τα λεμόνια γελιούνται αν νομίζουν πως ο Λίμο ο Λεμονάκης είναι η μόνη τους ελπίδα. Αυτός δεν έχει κάνει όσα λένε…

Τελικά ποιος φταίει; Αυτός που διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις ή αυτός που –γλουπ!– τις καταπίνει αμάσητες;

Κι όταν όλοι θαρρούν πως είσαι μεγάλος και τρανός; Τι κάνεις; Όταν όλοι έχουν πιστέψει πως είσαι ήρωας; Ε, δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να γίνεις!

“Λίμο, ο Λεμονάκης” – Ιστορίες από τα τετράδια της Φύσης

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Παρουσίαση βιβλίου

Πού: Βιβλιοχαρτοπωλείο Πρόφη
Βασιλέως Κων/νου 128, Κορωπί
Τηλ.: 210 6020515
Πότε: 19 Ιανουαρίου και ώρα 18.30
Είσοδος ελεύθερη