Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Λιώνετε για ένα κομμάτι σοκολάτας; Μάθετε πού οφείλεται ο εθισμός σας.

Λιώνετε για ένα κομμάτι σοκολάτας; Μάθετε πού οφείλεται ο εθισμός σας.

images (1)

Η λατρεμένη σοκολάτα μας, παράγεται απ’ το τροπικό δέντρο κακάο, που ο επιστημονικός του όρος είναι Theobroma cacao, δηλαδήΦαγητό των Θεών. Η σοκολάτα περιέχει γύρω στις 300 δραστικές ουσίες, κάποιες εκ των οποίων επιδρούν στον εγκέφαλό μας και απελευθερώνουν ενδορφίνες. Σημειώστε ότι οι ενδορφίνες, οι φυσικές αυτές ορμόνες, έχουν δράση ανάλογης της μορφίνης, που προκαλεί αίσθημα ικανοποίησης κι ευδαιμονίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που απολαμβάνοντας ένα κομμάτι σοκολάτας, αισθανόμαστε τόσο πλήρεις κι ικανοποιημένοι, όσο με κανένα άλλο γλυκό.

images

Όσο για την αδυναμία που επιδεικνύουν οι γυναίκες, για τον σοκολατένιο πειρασμό, στην έμμηνο ρύση, εξηγείται γιατί περιέχει μαγνήσιο, που ανακουφίζει από την ένταση. Ενώ η λαχτάρα των εγκύων για σοκολάτα οφείλεται σε ελαφρά αναιμία, που περνά λόγω του σιδήρου που περιέχει η σοκολάτα.

Ένας ακόμη λόγος που η σοκολάτα μας ικανοποιεί τόσο ώστε να μας γίνεται απαραίτητη, είναι η ιδιότητά της να λειώνει εύκολα στο στόμα. Κι αυτό γιατί η τήξη της είναι στους 36-37oC, στην ανθρώπινη σωματική θερμοκρασία. Σημειώστε δε ότι πολύς κόσμος κι ιδιαίτερα γυναίκες, θεωρούν την κατανάλωση σοκολάτας επιβράβευση στον εαυτό τους. Καθόλου τυχαίο που το 40% γυναικών και το 15% των ανδρών αυτοαποκαλούνται chocoholics, δηλαδή άτομα με εθισμό στη σοκολάτα.

 Πώς να ξεπεράσετε αυτή τη μανία σας; Πάψτε να τη σκέφτεστε και κυρίως να την αγοράζετε. Αν σας είναι δύσκολο, δείτε πόσες θερμίδες σας «φορτώνει»:

-ένα κομμάτι κουβερτούρα, 30 γραμμάρια, έχει γύρω στις 160 θερμίδες.

-ένα κομμάτι σοκολάτα γάλακτος, έχει περί τις 210 θερμίδες.

-ένα κομμάτι πραλίνα, 170 θερμίδες.

-ένα κομμάτι λευκή σοκολάτας, περί τα 30 γραμμάρια, έχει 210 θερμίδες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.