Αρχική InfoMommy Υγεία ΛΗΤΩ: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα ιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου”

ΛΗΤΩ: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα ιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου”

iatrikes-exetaseis-test-papΠρόγραμμα δωρεάν κυτταρολογικών ελέγχων (τεστ ΠΑΠ) για τις γυναίκες που εξυπηρετούνται στα πολυϊατρεία των “Γιατρών του Κόσμου” σε Αθήνα και Πέραμα καθώς και στις κινητές μονάδες της Οργάνωσης στην περιφέρεια, πραγματοποιεί το Μαιευτήριο ΛΗΤΩ.

Το ΛΗΤΩ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ανταποκρίθηκε με ευαισθησία στο αίτημα της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και προσφέρει κάθε μήνα τριάντα (30) τεστ ΠΑΠΑ για την κάλυψη των αναγκών των γυναικών αυτών, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια των “Γιατρών του Κόσμου” για δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τα  τεστ ΠΑΠ παραλαμβάνονται κάθε μήνα από το ΛΗΤΩ το οποίο -κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας από τους ιατρούς κυτταρολόγους του- αποστέλλει τα αποτελέσματα στους εθελοντές ιατρούς των Γυναικολογικών Ιατρείων των “Γιατρών του Κόσμου”.

47916-532-1(1)-960

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας Δρ. Άννα Μαΐλλη ευχαρίστησε το ΛΗΤΩ για την άμεση ανταπόκριση και την ουσιαστική στήριξη του έργου τους και τόνισε: «Το τεστ Παπανικολάου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προληπτικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα, επομένως για εμάς η χορηγία του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ αποτελεί δώρο ζωής. Με την προσφορά αυτή διευρύνεται η δυνατότητα να τους προσφέρουμε την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη που δικαιούται να λαμβάνει κάθε άνθρωπος. Οι πληθυσμοί, άλλωστε, που στηρίζουν οι δράσεις των ΓτΚ είναι άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι: «Το Μαιευτήριο ΛΗΤΩ, στα 44 χρόνια της ιστορίας του, έχοντας πρωτοστατήσει στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των “Γιατρών του Κόσμου”. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην πρόσβαση σε δομές υγείας και κυρίως στην κυτταρολογική εξέταση (Pap-test), για την πρόληψη και πρόωρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, να μην ξεχνούν ότι μια τόσο σημαντική εξέταση όπως το Pap-test, μπορεί να σώσει ζωές».

Print


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.