Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο LiveBinders… δημιουργήστε τα δικά σας e-ντοσιέ

LiveBinders… δημιουργήστε τα δικά σας e-ντοσιέ

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα το Livebinders ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ντοσιέ ιδιαίτερα χρήσιμου στις εργασίες των μαθητών στο σπίτι αφού ουσιαστικά λειτουργεί ως βιβλιοθήκη υλικού βοηθώντας στην οργάνωση των πληροφοριών για κάποιο θέμα. Λειτουργεί ως εργαλείο διαφοροποιημένης μάθησης αφού ο κάθε μαθητής μας μπορεί να κατακτήσει ενεργά τη γνώση με το δικό του μοναδικό τρόπο και ρυθμό χρησιμοποιώντας τις δικές του μαθησιακές διαδρομές, τους δικούς του τρόπους και στρατηγικές κατάκτησης γνώσεων και απόκτησης δεξιοτήτων, τη δική του ιδιαίτερη «νοημοσύνη». Το ηλεκτρονικό αυτό ντοσιέ μπορεί να αποτελείται από συνδέσμους σε ιστοσελίδες, εικόνες, έγγραφα σε διάφορες μορφές (.pdf, .jpg, .gif, .ppt, .doc, .txt, and .mov) καθώς και από κείμενο κι αρχεία που έχουμε απευθείας εισάγει μέσω των προτεινόμενων από την εφαρμογή, προτύπων. Το ηλεκτρονικό μας ντοσιέ μπορεί να έχει κεφάλαια τα οποία θα φαίνονται ως tabs (καρτέλες) και μέσα σε αυτά ενότητες subtabs (υπο-καρτέλες). Είναι επίσης ένα περίφημο συνεργατικό εκπαιδευτικό εργαλείο αφού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κρατούν σημειώσεις μέσα στο ίδιο το ντοσιέ, να προσθέτουν συνδέσμους με το ίδιο συνδετικό υλικό και επιπλέον να συνεργάζονται από κοινού στο Google Docs ή και σε άλλες συνεργατικές εφαρμογές για τη συγγραφή εργασιών, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το πλαίσιο του συνδετικού υλικού. Επίσης μπορούν να αναρτούν εκεί την εργασία που πρέπει να παραδώσουν.

Δείτε ένα wiki που δημιουργήθηκε για τους εκπαιδευτικούς με στόχο να μοιραστούν livebinders κατηγοριοποιημένα κατά θέμα, κατηγορία-επίπεδο.

Το LiveBinders διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ και είμαι βέβαιος ότι θα το βρείτε πολύ χρήσιμο.

Πηγή: syneducation


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.