Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων με το σύζυγο, ζήτησα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια γάμου...»

«Λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων με το σύζυγο, ζήτησα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια γάμου...»

Καλησπέρα, είμαι μητέρα 2 παιδιών (16 και 17 ετών) και παντρεμένη εδώ και 17 χρόνια. Λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων με το σύζυγο, του ζήτησα διαζύγιο. Ωστόσο, η αντίδρασή του μου δημιούργησε ανασφάλειες, καθώς με απείλησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα εγκαταλείψει την εργασία του (με μηνιαίο μισθό τα 1000 ευρώ). Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο περίπου είναι το πόσο της διατροφής που μπορώ να διεκδικήσω, αν μπορώ εγώ και τα παιδιά να παραμείνουμε στο σπίτι που ανήκει στο σύζυγο, και τι θα γίνει σε περίπτωση που εγκαταλείψει την εργασία του. Επίσης, εγώ δεν εργάζομαι και έχω αναλάβει την ανατροφή των παιδιών.

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Θα πρέπει να προσλάβετε Δικηγόρο, προκειμένου να συντάξει τα σχετικά δικόγραφα. Επί των ερωτημάτων σας, το ποσό της διατροφής επιδικάζεται από το Δικαστήριο, ανάλογα με το εισόδημα του υπόχρεου προς διατροφή και τις ανάγκες των ανηλίκων παιδιών. Έτσι, στο δικόγραφο της αιτήσεως Ασφαλιστικών μέτρων που θα καταθέσει ο Δικηγόρος σας θα πρέπει να αναφερθούν αναλυτικώς οι ανάγκες των παιδιών, αλλά και στοιχεία και έγγραφα για τα εισοδήματα του πατέρα τους. Με την ίδια αίτηση μπορείτε να ζητήσετε τη μετοίκηση του πατέρα τους, ώστε τα παιδιά κι εσείς βέβαια που θα έχετε την επιμέλειά τους, να παραμείνετε στη μέχρι τώρα οικογενειακή στέγη.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706,
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
http://www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.