Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Λοβέρδος: Σε άλλες χώρες δε βασανίζουν ως τις 10 το βράδυ παιδιά 8 ετών

Λοβέρδος: Σε άλλες χώρες δε βασανίζουν ως τις 10 το βράδυ παιδιά 8 ετών

Loverdos_

Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά η συζήτηση για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τις οποίες είχε εξαγγείλει, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας. Θα συγκληθούν όλα τα συμβούλια της παιδείας, όπως το Εθνικό Συμβούλιο, το ΣΕΠΟΠ και τα συμβούλια που υπάρχουν είτε στο ΙΕΠ είτε στο υπουργείο Παιδείας. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ανέφερε στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος, ο στόχος είναι να καταλήξουν τον Ιανουάριο σε αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι αλλαγές στη στοιχειώδη εκπαίδευση θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα και μέχρι το Φεβρουάριο το Υπουργείο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι κάτι που δεν ακουμπάει πολύ στην επικοινωνιακή πολιτική και την επικοινωνία, μα που είναι το άλφα και το ωμέγα για την εκπαίδευση. Εκεί –συγχωρήστε μου το ρήμα- χτίζονται, διαμορφώνονται οι χαρακτήρες των νέων ανθρώπων, των νέων Ελλήνων. Εκεί πρέπει να προσέξουμε”.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θεωρεί την πρωτοβάθμια την πιο σοβαρή βαθμίδα εκπαίδευσης, ενώ μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι δεν απασχολεί συχνά το Υπουργείο και καθορίζεται κι αυτή από τις ανάγκες πολλές φορές του εκπαιδευτικού πολιτικού και συνδικαλιστικού συστήματος, και όχι από τα παιδιά, με αποτέλεσμα παιδάκια οκτώ και εννέα ετών να φορτώνονται πληροφορίες που δεν μπορούν να εντάξουν πουθενά και να μη συμπαθούν το σχολείο – “για να μην πω να μισούν το σχολείο, γιατί αυτή είναι η κατάσταση. Χώρες με πολύ καλύτερα συστήματα δεν βασανίζουν τα παιδιά των οκτώ και των εννέα ετών μέχρι τις 10 το βράδυ”.

Με το θέμα των αλλαγών στην πρωτοβάθμια, όπως προειπώθηκε, θα συγκληθούν όλα τα συμβούλια της εκπαίδευσης . “Αυτό είναι και το βασικό θέμα του σχεδίου νόμου. Δεν ξέρω αν είναι τέτοιο που να μπορεί να εγείρει μεγάλες αντιρρήσεις που να στηρίζουν πολύ επικριτικά λόγια. Δε μου φαίνεται. Κάποιος άλλος μπορεί να το κρίνει αλλιώς. Δικαίωμά του. Αλλά η λογική κρίνει τα επιχειρήματά μας, η αλληλουχία των επιχειρημάτων και το δέσιμό τους”, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter