Αρχική InfoTeens Νέα «Λύνει» τη σιωπή του ο πατέρας του μαθητή που έπεσε θύμα bullying στην σχολική εκδρομή

«Λύνει» τη σιωπή του ο πατέρας του μαθητή που έπεσε θύμα bullying στην σχολική εκδρομή

Silent-Victims-of-Bullying-642x336«Λύνει» τη σιωπή του ο πατέρας του 18χρονου μαθητή από τη Σύρο που έπεσε θύμα bullying από τους συμμαθητές του κατά τη διάρκεια πενθήμερης εκδρομής στην Πάτρα. Ο ίδιος, ιερέας στο επάγγελμα, προσπαθεί να κρατήσει ισσορροπίες σε ένα τόσο λεπτό θέμα, καθώς από τη μία συμπαρίσταται στο παιδί του και από την άλλη επιθυμεί να περάσει ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. «Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει δεύτερο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Φτάνει, έως εδώ» λέει στο protothema.gr

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, ενημερώθηκε από το γιο του και κάποιους φίλους του για τα αίσχη που υπέστη το παιδί του από τους συμμαθητές του. Ο ίδιος αρνείται ότι έκανε μήνυση καθώς η εισαγγελία της Ερμούπολης κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Επίσης, αναφέρει ότι η ανακοίνωση του παιδιού έχει πολλές ανακρίβειες.

«Δεν έκανα μήνυση, ούτε θα κάνω. Η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Προφανώς διαθέτει αξιόποινο υλικό. Ακόμη να πω ότι, η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει πολλές ανακρίβειες» λέει ο ιερέας και πατέρας του παιδιού.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται και γράφονται για τη μετάνοια του νεαρού που έγδυσε το συμμαθητή του ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όπως υπιστηρίζει ο ίδιος, ο πατέρας του θύματος καταγγέλλει: «Ο νεαρός δεν ζήτησε συγγνώμη από το παιδί μου. Ούτε από την οικογένειά μας. Μόνο η μητέρα του νεαρού μάς ζήτησε συγγνώμη. Εκείνος έστειλε ένα μήνυμα στο γιο μου μέσω Facebook στο οποίο ανέφερε ότι θέλει να συναντηθούν και να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα. Τι ακριβώς να ξεκαθαρίσουν, δεν καταλαβαίνω» λέει ο πατέρας του θύματος.

Όντας ιερέας επέλεξε να μιλήσει στο ποίμνιό του και γενικότερα στην τοπική κοινωνία της Σύρου για το bullying που υπέστη ο γιος του, καθώς και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μετά το περιστατικό.

«Ήταν χρέος μου να το κάνω. Μίλησα στην τοπική κοινωνία για το καλό του νησιού, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό στην ψυχολογία του παιδιού μου. Όμως θα σας πω κάτι. Εγώ φοράω ράσα και τα έχω συγχωρέσει τα παιδιά. Όμως η σύζυγος και ο γιος μου δεν φορούν και δεν την αποδέχονται τη συγγνώμη. Ούτε μπορώ να τους εξαναγκάσω να τους συγχωρέσουν» λέει ο ιερέας στο protothema.gr.

Την ίδια ώρα, ζητεί από την ελληνική πολιτεία να μην «κλείσει τα μάτια» σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που οδήγησε στο θάνατο τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Τα παιδιά αυτά με τις πράξεις τους φωνάζουν ότι έχουν ανάγκη τη βοήθεια ειδικών. Ας μην αγνοήσει το ελληνικό κράτος ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αν το παιδί μου φταίει, να τιμωρηθεί και αυτός. Αλλά αν δεν φταίει, τότε ας δικαιωθεί» δήλωσε ο ίδιος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.