«Λυπάμαι αν σας ενοχλούν τα παιδιά μου -συνηθίστε το!»

«Είχαμε μόλις μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά όταν συνάντησα μια ηλικιωμένη γυναίκα, δύο τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι μας. Με κοίταξε με έκπληξη (σχεδόν τρόμο!) όταν της είπα ότι έχω τέσσερα παιδιά και είπε: «Τέσσερα;». Τότε συνέχισε να λέει: «Υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα όσο είναι ήσυχα!». Γέλασα σαν να ήταν αστείο γιατί αυτό κάνω όταν αισθάνομαι άβολα. Πήρα τα παιδιά και συνεχίσαμε να περπατάμε, νιώθοντας απογοήτευση και ντροπή», γράφει στο scarymommy.com η μαμά-blogger Jess Johnston.

«Νομίζω ότι καταλαβαίνω την ανησυχία της. Αυτή είναι η γειτονιά της και πιθανώς έχει ζήσει εδώ πάνω από 50 χρόνια. Θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσει μια αλλαγή στην κανονικότητά της. Ωστόσο, συχνά αισθάνομαι ότι ενοχλούμε τους ανθρώπους απλά και μόνο επειδή είμαστε εμείς. Όχι απαραίτητα από οτιδήποτε κάνουμε, αλλά μόνο στην ιδέα του τι θα μπορούσαμε να κάνουμε!

Τα παιδιά αποτελούν φυσιολογικό κομμάτι της κοινωνίας. Δεν δικαιούστε μια ζωή χωρίς παιδιά. Συγγνώμη! Δεν χρειάζεται να έχετε οι ίδιοι παιδιά, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα τα αποφύγετε σε έναν κόσμο που όλοι μοιραζόμαστε: στο πάρκο, στο σούπερ μάρκετ, στην παραλία, στα εστιατόρια (ναι, παίρνω τα παιδιά μου σε εστιατόρια και δεν θα ζητήσω συγγνώμη!).

Διδάσκουμε τα παιδιά μας να σέβονται τους ανθρώπους και να μην συμπεριφέρονται σαν άγρια ​​ζώα. Τους διδάσκουμε να προσφέρουν τη θέση τους στο λεωφορείο σε ένα ηλικιωμένο άτομο και να μην τσακώνονται ή φωνάζουν σε ακατάλληλα μέρη. Δεν είναι τέλεια σε αυτό με κανέναν τρόπο, αλλά προσπαθούν πολύ. Εκτός αυτού, δεν θα ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι έχω παιδιά!

Όταν ενδιαφερόμασταν να νοικιάσουμε ένα συγκεκριμένο σπίτι, ο ιδιοκτήτης απάντησε με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα: «Συγγνώμη, αυτό το σπίτι είναι πολύ μικρό για την οικογένειά σας». Είχε τρία υπνοδωμάτια, το μέγεθος του σπιτιού που πάντα αναζητούσαμε. Δεν υπήρχαν διευκρινίσεις, δεν μας ρωτούσε αν ήμασταν σίγουροι ότι θα λειτουργούσε για εμάς. Ήταν ένα σαφές πλήγμα από κάποιον που δεν ήθελε να νοικιάσει το σπίτι του σε μια οικογένεια με παιδιά.

Αυτά τα «ενοχλητικά παιδιά» είναι το μέλλον.

Ένα μωρό που ουρλιάζει μέσα στο αεροπλάνο δεν είναι «ενοχλητικό». Έχετε σκεφτεί ότι είναι πιθανό να πονάει; Μπορείτε να βάλετε τα ακουστικά σας και να ακούσετε τη μουσική. Σας εγγυώμαι ότι αυτό το σενάριο είναι πολύ χειρότερο για το μωρό και τους γονείς του παρά για εσάς. Δεν προσπαθώ να ξεκινήσω μια διαμάχη εδώ, ούτε να κατηγορήσω κανέναν επειδή ενοχλείται από τα παιδιά μου. Μερικές φορές κι εγώ η ίδια ενοχλούμαι -θα προτιμούσα να πιω ένα ποτήρι κρασί και να χαλαρώσω μαζί σας.

Όμως τα παιδιά είναι μέρος της ζωής!

Κατά τη γνώμη μου, φέρνουν πολλή χαρά στον κόσμο. Το ξέρω σίγουρα για τα δικά μου! Επισκεφθήκαμε πρόσφατα μια εκκλησία όπου συναντήσαμε άτομα κάθε ηλικίας. Ήμασταν ευπρόσδεκτοι σαν οικογένεια. Ένιωσα ανακουφισμένη!

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Χρειαζόμαστε τις γιαγιάδες και τους παππούδες, χρειαζόμαστε τα μωρά και τα ενοχλητικά νήπια και όλες τις ενδιάμεσες ηλικίες -είτε σας αρέσει είτε όχι».