Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Mόνο δύο νοσοκομεία είναι πιστοποιημένα ως «φιλικά προς τα βρέφη»

Mόνο δύο νοσοκομεία είναι πιστοποιημένα ως «φιλικά προς τα βρέφη»

Αν και ο μητρικός θηλασμός είναι απαραίτητος για την υγεία των βρεφών και των μητέρων τους, στη χώρα μας υπάρχουν μόνο δύο νοσοκομεία τα οποία είναι πιστοποιημένα ως «φιλικά προς τα βρέφη» και υποστηρίζουν τον θηλασμό.

«Τη στιγμή που σε μια χώρα όπως η Τουρκία υπάρχουν 205 νοσοκομεία «φιλικά προς τα βρέφη» , στην Ελλάδα, υπάρχουν μόνο δύο , και αυτά στην Αθήνα, το «Αττικόν» και το «Έλενα», παρότι θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα. Τα προβλήματα κυρίως αφορούν την ξενοδοχειακή υποδομή. Στις ιδιωτικές κλινικές τα βρέφη δεν μένουν κοντά στη μητέρα τους πράγμα που δεν ευνοεί τον θηλασμό. Σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου, καταφέραμε τον τελευταίο χρόνο να μένουν τα νεογνά στον ίδιο χώρο με τη μητέρα. Δυστυχώς όμως όταν οι μητέρες αποχωρούν από τη κλινική ή το νοσοκομείο, τους δίνουν από μια συνταγή για ξένο γάλα. Έτσι φεύγουν παίρνοντας ένα μήνυμα ότι πρέπει να δώσουν στο βρέφος ξένο γάλα. Επίσης οι νέες μητέρες δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι ώστε να συνεχίζουν το θηλασμό. Εμείς έχουμε καταθέσει στο υπουργείο Υγείας πρόγραμμα προώθησης του θηλασμού με παροχή μαιευτικής φροντίδας στο σπίτι και περιμένουμε να εγκριθεί» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγων Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Θεσσαλονίκης, Βικτωρία Μοσχάκη, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (13/11) στις 12.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.