Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Μα πού πήγε η Κοκκινοσκουφίτσα; Η Σάσα Βούλγαρη θα μας το αφηγηθεί με το δικό της τρόπο

Μα πού πήγε η Κοκκινοσκουφίτσα; Η Σάσα Βούλγαρη θα μας το αφηγηθεί με το δικό της τρόπο

nyxta_mouseion_2013_3
Το Σάββατο 18 Μαίου 2013 στις 20.30, θα έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε παραμύθια όπως δεν τα ακούσατε ποτέ από τη Σάσα Βούλγαρη.

Απρόσμενες αφηγηματικές παραλλαγές από την λογοτεχνία και την προφορική παράδοση με πρωταγωνιστές την Κοκκινοσκουφίτσα και άλλους γνωστούς ήρωες από τα παραμύθια των αδερφών Grimm, μία συνομιλία της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη με τις φωτογραφίες της Κλεοπάτρας Χαρίτου.

Μια ενήλικη, διαχρονική, και διακειμενική αντιμετώπιση με κέιμενα των Gilbert Lascault, Roald Dahl, James Finn Garner και άλλων, λαϊκά παραμύθια και γραπτά κείμενα μαθητών της Σάσας Βούλγαρη, που προέκυψαν στα σεμινάρια που διδάσκει δημιουργική γραφή.

Πρόκειται για αφηγήσεις που αφορούν αυστηρά ενήλικο κοινό.

Αλλά για να πάρουμε μια πρώτη γεύση...
Μια φορά κι ένα καιρό μια μικρή τρυφερή κόρη που είχε την εκνευριστική συνήθεια να φορά πρωί– μεσημέρι – βράδυ ένα κόκκινο σκουφί, πήρε τους δρόμους τους δασικούς και παρολίγο να χαθεί μέσα στο στόμα ενός αλανιάρη λύκου...

Φευ! Το κοριτσάκι σώθηκε, η γιαγιά φαγώθηκε ή δεν φαγώθηκε, ο λύκος πυροβολήθηκε, ζεματίστηκε ή έγινε... γουναρικό! αλλά η Κοκκινοσκούφα  ηρωίδα, μετρά χρόνους τώρα, να περιφέρεται αρυτίδωτη, αψεγάδιαστη και σπαστική στον αιώνα τον άπαντα!
Οπότε καλά έκαναν και της άλλαξαν τα φώτα σε άπειρες παραλλαγές, ρομαντικές και περιπετειώδεις, σοφιστικέ και διεστραμμένες, λογοτεχνικές και εικονογραφικές...

Η είσοδος για την έκθεση φωτογραφίας και τη βραδιά αφήγησης είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης!

 Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού
Αμαλίας 4, 105 57, Αθήνα (5ος όροφος)

Website :www.katakouzenos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.