Αρχική InfoTeens Νέα Made in Britain - Making in Greece στο Μουσείο Μπενάκη

Made in Britain - Making in Greece στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση Made in Britain που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη με έργα διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών από τη Συλλογή του Βρετανικού Συμβουλίου είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση εξόδου για τον έφηβο που συνδυάζει την μάθηση με την ψυχαγωγία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και να κατανοήσουν τους λόγους που συνέβαλαν ώστε τα εικαστικά -ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και βίντεο- να κερδίσουν τα τελευταία τριάντα χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία ένα ευρύτερο κοινό.
Στα πλαίσια μάλιστα της έκθεσης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την εικαστικό Jennifer Nelson, προτείνουν ειδικές δράσεις με έμφαση σε θέματα ατομικής και πολιτιστικής ταυτότητας, σε δεδομένο τόπο και χρόνο. Θα αναζητηθούν κοινά σημεία με μια άλλη καθημερινότητα, τη βρετανική, θα γίνουν συγκρίσεις και θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις μέσα στον ίδιο τον εκθεσιακό χώρο. Τα παιδιά θα συνθέσουν τα δικά τους φωτογραφικά πορτρέτα, θα σκηνοθετήσουν μία περφόρμανς με θέματα που τους αφορούν, θα εξερευνήσουν τις πολλαπλές δυνατότητες έκφρασης και μέσω του γραπτού λόγου, θα δώσουν σχήμα στους φόβους τους με ένα πρωτότυπο εννοιολογικό σχέδιο, θα προσπαθήσουν να δουν τον εαυτό τους σε ανθρωπολογική διάσταση, ως γενιά και φύλο, στα χρονικά πλαίσια του τέχνης του βίντεο, θα συνθέσουν ένα γλυπτό αξιοποιώντας άχρηστα αντικείμενα ή και το περιεχόμενο του σακιδίου τους. Τέλος, θα κληθούν να σκεφτούν τη δική τους απάντηση στο έργο του βρετανού καλλιτέχνη Mark Tichtner The future Demands Your Participation.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη, από τις 8 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, 10.30-12.30.

Τρία κυριακάτικα εργαστήρια για το νεανικό κοινό ηλικίας 12 ως 16 ετών, με τον τίτλο Ελληνικής Κατασκευής (Making in Greece), 10.30-13.00:

- Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 - Κατασκευάζοντας τον εαυτό μου. Ποιος-α είμαι και πόσο από μένα μπορώ να σου αποκαλύψω.

- Κυριακή 1 Απριλίου 2012 - Φύλο, Γενιά και Κουλτούρα. Αυτός-ή είμαι και ανήκω σε ένα σύνολο.

- Κυριακή 8 Απριλίου 2012 - Ξαναβλέποντας τα κατάλοιπα της ζωής μας. Πώς φαινόμαστε από το διάστημα… ή πώς μας βλέπουν τα ζώα.

Κόστος: 25 € (10 € αυτοτελώς)

Πληροφορίες και Κρατήσεις: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, καθημερινές 09.00-15.00, 210-3671067-70,

Mουσείο Μπενάκη-Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.