“Μαγεία”: Πέντε πριγκίπισσες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική σειρά βιβλίων περιπέτειας

Τα παιδιά του Δημοτικού τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα βιβλία με ιστορίες που έχουν μαγεία και περιπέτεια. Μια από τις καλύτερες σειρές αυτού του είδους είναι η “Μαγεία” που υπογράφει η Tea Stilton και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Τα τέσσερα πρώτα βιβλία της σειράς κατέχουν εξέχουσα στη βιβλιοθήκη των παιδιών μου, τα διάβασαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον και δεν ήθελαν να τελειώσει η ανάγνωσή τους.

Αν λοιπόν και τα δικά σας παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών πιστεύουν στη Μαγεία και δεν θέλουν να χαθεί ποτέ, αξίζει να τους τα κάνετε δώρο καθώς θα τους προσφέρετε ένα “εισιτήριο” για να ταξιδέψουν νοερά στο κόσμο της φαντασίας και να γίνουν μέρος της προσπάθειας των πέντε πριγκιπισσών που πρέπει να φέρουν επιτυχώς εις πέρας την αποστολή – πρόκληση: Να σωθεί η Μαγεία!

Πέντε πριγκίπισσες, πέντε μαγικά ζώα, μια αποστολή: Να σωθεί η μαγεία!

Από την πρώτη κιόλας περιπέτεια “Πέντε Πριγκίπισσες και ένα Μυστικό” το παιδί θα μεταφερθεί στην καταπράσινη Γη της Μαγείας, που δεσπόζει η επιβλητική Βασιλική Ακαδημία όπου οι πέντε αδελφές, Σαμά, Νιβές, Ντιαμαντέ, Καλέα και Γιάρα με τα ξεχωριστικά χαρακτηριστικά τους συμπράττουν και αναδεικνύονται σε Πέντε Προστάτιδες που θα κάνουν τα πάντα για να ολοκληρώσουν την αποστολή που κάθε φορά τους ανατίθεται.

Οι κρυφές τους δυνάμεις και τα άγνωστα υπερόπλα τους επιστρατεύονται για να δώσουν ένα ολοκληρωτικό χτύπημα στον σκοτεινό μάγο που μισεί βαθιά ό,τι πιο αγαπημένο υπήρχε στη Μαγεία: τη αρμονία, τη γαλήνη, την αγάπη.

“Θα τον νικήσουμε!” αναφωνούν ενωμένες σαν μια γροθιά και η δύσκολη αποστολή τους ξεκινά. Το Μαγικό Πέρασμα, το Παγωμένο Δάσος, η Αγκαθωτή Φυλακή, η Μέγγενη των Σκιών είναι τα εμπόδια που θα συναντήσουν αλλά θα καταφέρουν να τα υπερνικήσουν χάρη στην άμιλλα που τις διακρίνει αλλά και τη δύναμη της Μαγείας που πάντα τις ακολουθεί.

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς “Οι Προστάτιδες των Ονείρων” καλούνται να εξιχνιάσουν τι συμβαίνει και όλοι έχουν πέσει σε βαθύ ύπνο. Οι Πέντε Πριγκίπισσες αντιλαμβάνονται ότι μόνες αυτές είναι σε θέση να επαναφέρουν τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση καθώς η Μαγεία απειλείται. Με την πολύτιμη βοήθεια των ζώων τους, καλούνται για ακόμη μια φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ανυπέρβλητες δυσκολίες και αξεπέραστες δοκιμασίες.

Αποφασισμένες και ενωμένες σαν μια γροθιά βάζουν πλώρη για την Κορυφή του Πονου, συναντούν τη μάγισσα, κάνουν συμφωνία μαζί της προκειμένου να της βοηθήσει να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Ώσπου αντικρίζουν τον μυθικό φοίνικα του ύπνου και καλούνται να αποφύγουν την επίθεση που τους εξαπολύουν οι σκιές του Έγκορ.

Θα καταφέρουν να εξολοθρεύσουν τα απειλητικά Σύννεφα των Σκιών;

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς “H Mαγεία των Αναμνήσεων”οι πέντε πριγκίπισσες πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να απελευθερώσουν τα αγαπημένα τους μαγικά ζώα που έπεσαν στη παγίδα του κακού μάγου Έγκορ και βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όλα δείχνουν ότι τα ζώα είναι παγιδευμένα στη Ξέρα της Λησμονιάς, ένα τρομερά αφιλόξενο μέρος που έχουν γεννηθεί πολλοί θρύλοι για αυτό.  Ο Μάγος Έγκορ πασχίζει να τις κρατήσει μακριά από τα ζώα τους καθώς ξέρει ότι αυτά είναι μέρος της δύναμής τους και οι πριγκίπισσες έχουν μια αποστολή που φαντάζει πιο δύσκολη και απαιτητική από όλες όσες ολοκλήρωσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αρκεί η δύναμη των αναμνήσεων να ελευθρώσει τα ζώα;

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς “Το Αίνιγμα της Φωτιάς” οι Πέντε Πριγκίπισσες πρέπει να σώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη Βασιλική Ακαδηµία που απειλείται από έναν πύρινο μαγικό κλοιό. Μόνο το νερό από τον μυθικό Καταρράκτη του Ουράνιου Τόξου µπορεί να σβήσει τη φωτιά.

Η περιπέτεια αρχίζει καθώς δεν υπάρχει περιθώριο να παραδοθεί το δάσος στις δυνάμεις του κακού. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τον νεαρό Σκιά και τον μάγο Έγκορ που διαρκώς τους στήνει παγίδες;

Ο Αμέθυστος της Σελήνης είναι αποτελεσματικό όπλο για να νικηθεί η σκοτεινή μαγεία; Κάθε περιπέτεια των πέντε κοριτσιών είναι ακόμη καλύτερη από την προηγούμενη και το σασπένς παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η απίθανη σειρά βιβλίων με την οποία θα «κολλήσουν» τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι

Η γρήγορη πλοκή, η ανατρεπτική δράση σε συνδυασμό με τις ευρηματικές περιπέτειες αποτελούν εχέγγυα για μια ευχάριστη αναγνωστική εμπειρία. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η όμορφη αισθητικά εικονογράφηση που κερδίζει τον μικρό αναγνώστη ανεξαρτήτως φύλου.

Σημειωτέον, τα βιβλία της σειράς διαβάζονται αυτοτελώς και κάθε φορά καταπιάνονται με νέες περιπέτειες, ούτως ώστε το παιδί να αναμένει με προσμονή να διαβάσει τα νέα κατορθώματα των πρωταγωνιστών.

Χαρίστε στα παιδιά σας τις τέσσερις απίθανες περιπέτειες της σειράς “Μαγεία”  και θα τους κάνετε το καλύτερο καλοκαιρινό δώρο!