Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές – Η νεότερη ανακοίνωση της κατασκήνωσης για την ασφάλεια των παιδιών

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ υπολογίζεται πως έχει καεί έκταση 15 χιλιομέτρων από τις Κεχριές με τα Αθίκια.

Παράλληλα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Δήμες, Καστράκι και Γαλατάκι, Αθίκια κι Αλαμάνο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς το Σοφικό.

Η νεότερη ανακοίνωση της κατασκήνωσης για την ασφάλεια των παιδιών

Από χθες έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι προς ενημέρωση των γονιών “Τα παιδιά, προληπτικά και για λόγους ασφαλείας, παραμένουν στο Δημοτικό Σχολείο και στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Ξυλοκέριζας. Μόλις έχουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές θα επιστρέψουν ασφαλή στην κατασκήνωση.