Αρχική InfoTeens Υγεία Mακριά από το κινητό και το ιντερνετ πριν τον ύπνο!

Mακριά από το κινητό και το ιντερνετ πριν τον ύπνο!

sleepingcellphone_620x350Μακριά από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να μένουν λίγες ώρες πριν πέσουν να κοιμηθούν οι έφηβοι που υποφέρουν από αϋπνίες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο λόγος για τον οποίο χιλιάδες έφηβοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν και στριφογυρίζουν αδιάκοπα στο κρεβάτι τους, αδυνατώντας να κλείσουν μάτι δεν είναι άλλος, από την παρατεταμένη χρήση του ίντερνετ μέσω λάπτοπ και κινητών, τα οποία δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε καν στο κρεβάτι τους!

Στην έρευνα συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, από τους οποίους μόνο το 11% δήλωσε ότι η ποιότητα του ύπνου του είναι καλή. Το 24% απάντησε ότι τσεκάρει τι συμβαίνει στο email του και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και στο κρεβάτι λόγω συνήθειας, ενώ κατά 3% λιγότεροι ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι κάνουν το ίδιο επειδή «φοβούνται μήπως χάσουν κάτι»!

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα αυτά δυσκολεύονται να κοιμηθούν ακριβώς επειδή δεν μπορούν να αποχωριστούν το ίντερνετ και το κινητό τους. Η συνήθεια αυτή προκαλεί προβλήματα ύπνου μακροπρόθεσμα, επειδή το φως που εκπέμπουν οι οθόνες επιδρά στον οργανισμό με τον τρόπο που επιδρά το φως της μέρας. Έτσι, μειώνεται η παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή ποιότητα του ύπνου.

«Όσο βελτιώνεται η τεχνολογία που μας κρατά συνδεδεμένους, τόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα μάχη: τον 'φόβο' να απενεργοποιήσουμε τις συσκευές», είπε ο δρ Chris Idzikowski, διευθυντής του Κέντρου Ύπνου του Εδιμβούργου. «Ποτέ στην ιστορία του ο άνθρωπος δεν δεχόταν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών, γι' αυτό και τα προβλήματα ύπνου από τα οποία υποφέρει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μεγαλύτερα από ποτέ».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.