Αρχική Νέα Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Αν έρθει ένας Ταλιμπάν να σε σκοτώσει Μαλάλα, τι θα κάνεις;»

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Αν έρθει ένας Ταλιμπάν να σε σκοτώσει Μαλάλα, τι θα κάνεις;»

jon-malala

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 16χρονη που πέρσι πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση, πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε στο Daily Show με τον Jon Stewart. Με αφορμή το γεγονός ότι φέτος είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, ο παρουσιαστής τη ρώτησε ποιες οι σκέψεις της όταν κατάλαβε πλέον ότι είχε γίνει στόχος των Ταλιμπάν.

Η Μαλάλα απαντώντας στην ερώτησή του, άρχισε να περιγράφει ένα φανταστικό διάλογο που είχε όντως με τον εαυτό της για το τι θα έκανε αν έβλεπε μπροστά της έναν Ταλιμπάν που είχε μπει στο σπίτι της να τη σκοτώσει. «Αν έρθει ένας Ταλιμπάν να σε σκοτώσει Μαλάλα, τι θα κάνεις;» ρωτούσε μόνη της τον εαυτό της. Και μετά απαντούσε: «Μαλάλα, πάρε ένα παπούτσι και χτύπα τον!» Αλλά μετά σκεφτόταν: «Αν πάρεις ένα παπούτσι και τον χτυπήσεις τότε δε θα υπάρχει διαφορά μεταξύ του εαυτού σου και του Ταλιμπάν. Δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με αγριότητα και σκληρότητα. Πρέπει να μάχεσαι μέσω της ειρήνης, του διαλόγου και της εκπαίδευσης. Θα του έλεγα πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και ότι θα ήθελα εκπαίδευση και για τα δικά του τα παιδιά. Και μετά θα του έλεγα ‘Αυτό ήθελα να σου πω. Τώρα κάνε μου ό,τι θέλεις.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.