Αρχική InfoMommy Νέα Μαμά ανακάλυψε καρκινογόνο αμίαντο σε προϊόντα πασίγνωστης αλυσίδας γυναικείων αξεσουάρ!

Μαμά ανακάλυψε καρκινογόνο αμίαντο σε προϊόντα πασίγνωστης αλυσίδας γυναικείων αξεσουάρ!

Τα πολύ δημοφιλή σε νεαρά κορίτσια και γυναίκες καταστήματα Claire’s σε Ευρώπη και Αμερική, αποσύρουν 17 προϊόντα, αφού μια μαμά ανακάλυψε αμίαντο σε προϊόντα μακιγιάζ που είχε αγοράσει στην 6χρονη κόρη της.

Ο λόγος για την Kristie Warner, από το Ρόουντ Άιλαντ, η οποία έχοντας τις αμφιβολίες της για τις εν λόγω συσκευασίες μακιγιάζ με γκλίτερ και αφού έδωσε δείγμα αυτού για έλεγχο, έλαβε από το εργαστήριο τα σοκαριστικά αποτελέσματα.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω πώς κάτι τέτοιο βρέθηκε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!» είπε η Warner στα μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια, αγόρασε 17 ακόμα προϊόντα από την ίδια αλυσίδα καταστημάτων και τα έδωσε κι αυτά για έλεγχο: Όλα τους είχαν ίχνη αμίαντου τρεμολίτη. Η Warner πρόσθεσε: «Είναι τρομερό, γιατί ειδικά τα προϊόντα που πωλούνται ειδικά για παιδιά, περιμένεις ότι θα είναι ασφαλή!»

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι η χρήση του αμίαντου έχει απαγορευθεί παγκοσμίως λόγω του ότι η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες. Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα η νομοθεσία θεσπίζει ένα αρκετά αυστηρό πλαίσιο για την χρήση του αμίαντου (ΠΔ 70α/1988, ΠΔ 175/97), ενώ πλέον σε εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών 1999/77/ΕΚ και 2003/18/ΕΚ απαγορεύεται η εξόρυξη και χρήση του.

Η εταιρία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία απέσυρε τα προϊόντα που κατηγορούνται ως μολυσμένα για παραιτέρω ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσει αν πράγματι ισχύουν οι ισχυρισμοί της μητέρας.

Επιπλέον, δημοσίευσε μια αναλυτική λίστα με το ποια ακριβώς προϊόντα είναι αυτά, οπότε ελέγξτε την, μην τυχόν έχετε κάποιο από αυτά στο σπίτι σας, δεδομένου ότι τα Claire’s είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής αλυσίδα αξεσουάρ και στην Ελλάδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.