Μαμά έδωσε συμβουλές οργάνωσης του κολατσιού των παιδιών και ξέσπασε «πόλεμος»

Το καλοκαίρι τώρα ξεκινά για τους μικρούς μαθητές, καθώς τα σχολεία κλείνουν και επισήμως. Από τούδε και στο εξής τα πιτσιρίκια θα είναι ελεύθερα για παιχνίδι, εξορμήσεις στις παραλίες με τους γονείς τους και κατασκηνώσεις.

Και φυσικά, από αυτά δεν θα λείπει το κολατσιό τους. Όλοι οι πολυάσχολοι γονείς αντιλαμβάνονται ότι οι εύκολοι τρόποι να συσκευάζουν το κολατσιό των παιδιών είναι μπελάς.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Μία μητέρα λοιπόν, από την Αυστραλία αποφάσισε να προτείνει έξυπνος τρόπους για να συσκευάζει το φαγητό που δίνει στα παιδιά της να παίρνουν στο σχολείο.

Ενώ τα οργάνωσε όλα πολύ ωραία, τακτοποιημένα και ασφαλή, ανέβασε το έργο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, αν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε, πιθανώς να μην τα είχε «ανεβάσει» ποτέ. Κι ενώ γενικότερα είναι γνωστή στα social media και ο κόσμος θαυμάζει τα όσα προτείνει, άκουσε τα εξ αμάξης από τους επικριτές της.

Πολλοί ήταν αυτοί που επικεντρώθηκαν στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού και την κάλεσαν να επιλέγει πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, όπως χαρτόνι. Όμως, τα περισσότερα αρνητικά σχόλια τα έλαβε από χρήστες που θεώρησαν ότι μπισκότα και συσκευασμένα σνακ δεν είναι καθόλου απαραίτητα και είναι ανθυγιεινά για τα παιδιά.

«Με συγχωρείς που θα είμαι αρνητική, Nelly, αλλά θα πρέπει την επόμενη φορά να επιλέξεις κάτι που δεν είναι πλαστικό», τής έγραψε μία γυναίκα, ενώ μία άλλη, σε πιο αυστηρό τόνο της είπε: «Τα παιδιά δεν χρειάζονται τόσα ποτά με ζάχαρη όλη την ημέρα»

Εκείνη, ωστόσο, υπεραμυνόμενη των επιλογών της, τόνισε ότι ξαναχρησιμοποιεί τις ίδιες τσάντες κάθε εβδομάδα και απλά τις χρησιμοποιεί για να αποθηκεύει τρόφιμα μέχρις ότου τα παιδιά της να τα μεταφέρουν στα κουτάκια φαγητού, προτού ξεκινήσουν για το σχολείο.

Έχοντας αγανακτήσει με όλους όσους την κατέκριναν, σχολίασε με χιούμορ: «Εάν ήθελα τον αρνητισμό των ανθρώπων, θα ρωτούσα τη γνώμη των πρώην μου».

«Δεν ιδρώνει πολύ το αυτί μου, και γενικά δεν δίνω πολύ σημασία στα πάντα. Ίσως τα χρόνια που δούλεψα με την ψυχοσύνθεσή μου με έκαναν πιο δυνατή», πρόσθεσε η μητέρα.

Και ο ορυμαγδός δεν σταμάτησε εκεί. Πολλοί ζήτησαν από τον διαχειριστή της σελίδας που έκανε της αναρτήσεις η μητέρα να μπλοκαριστεί και να αποκλειστεί από την ομάδα.

Υπήρξαν όμως και αυτοί που στήριξαν την επιλογή της μητέρας με θετικά σχόλια.

«Μπράβο σου. Σου αλλάζει όλον τον τρόπο που σκέφτεσαι σχετικά με την οργάνωση για τις εβδομάδες που έρχονται», έγραψε μία άλλη μητέρα.

«Εμπρός μαμά! Κι εγώ χρησιμοποιώ ξανά τις ίδιες τσάντες για φρούτα και σχολικά σνακ. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παραμένουν τακτοποιημένα και φρέσκα», ανέφερε μία άλλη.